VIDEO | Bloc locuit de români prăbușit în Italia. Un copil de 4 ani a murit, trei persoane scoase de sub dărâmături

Un bloc cu două etaje s-a prăbușit marți, 24 august, la Torino. Trei persoane au fost extrase în viață de sub dărâmături, iar un copil în vârstă de 4 ani a fost găsit mort. Blocul, situat în apropierea stadionului Allianz, este locuit în mare parte de cetățeni români, relatează Quotidiano.net.

Tragedia a avut loc puțin înainte de ora 9:00, când blocul de la adresa strada Bramafame 42, de la periferia orașului Torino, s-a prăbușit complet. Cauza tragediei, conform ipotezelor formulate de autorități până la acest moment, ar fi o scurgere de gaz.

O femeie a fost scoasă în viață de sub dărâmături, dar pentru copilul ei de 4 ani nu s-a mai putut face nimic. Au mai fost salvate alte două persoane, un bărbat care a fost transportat la Spitalul Martini și un tânăr de 22 de ani care a suferit arsuri pe 50% din suprafața corpului. Se caută în continuare sub dărâmături.

Echipele USAR (de căutare și salvare urbană) și echipele de salvatori cu câini sunt prezente la fața locului. Pompierii verifică dacă există alte scurgeri de gaz. Italgas a comunicat că blocul nu era deservit de rețeaua de distribuție a gazelor, locatarii folosind probabil butelii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Blocul cu două etaje avea 6 apartamente, dintre care 5 erau locuite de cetățeni în mare parte de origine română, dar nu s-a dat încă publicității naționalitatea victimelor.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20