Blue Air anulează zeci de zboruri către Italia și Cipru în urma restricțiilor impuse de aceste țări

Compania aeriană Blue Air a anunțat marți, 28 iulie 2020, că va anula 64 de zboruri către Italia şi Cipru, care urmau să fie efectuate în perioada 3 – 31 august 2020, în contextul restricţiilor impuse de autorităţile din cele două ţări.

„Ca urmare a deciziei autorităților italiene și cipriote de a introduce măsura autoizolării obligatorii de 14 zile şi a supravegherii medicale pentru toate persoanele care sosesc din România sau care s-au aflat în tranzit prin ţara noastră în ultimele două săptămâni, Blue Air este nevoită să anuleze un număr semnificativ de zboruri între România şi Italia şi între România şi Cipru. În acest moment, sunt afectate 64 de zboruri planificate în perioada 3 – 31 august 2020, urmând ca lista să fie actualizată permanent în funcţie de durata restricţiilor impuse de autorităţile italiene. Rutele afectate de aceste anulări sunt: Bucureşti Otopeni – Milano Malpensa, Florenţa, Napoli; Bacău – Bergamo, Torino, Roma Fiumicino; Iaşi – Torino; Bucureşti Otopeni – Larnaca”, precizează Blue Air într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.

Pasagerii Blue Air afectaţi de aceste anulări urmează să primească toate detaliile referitoare la opţiunile pe care le au la dispoziţie pe adresa de e-mail furnizată în momentul rezervării biletului. Aceştia pot opta pentru reprogramarea gratuită a călătoriei în primele 7 zile de la data iniţială a zborului direct printr-un e-mail către adresa zbor.anulat@blueair.aero, se mai precizează în comunicatul companiei aeriene.

În cazul în care pasagerul nu optează pentru reprogramare gratuit-, după cele 7 zile de la data zborului anulat, Blue Air va transfera automat contravaloarea biletului în portofelul electronic Blue Wallet al persoanei care a efectuat achiziţia, de unde banii vor putea fi utilizaţi în termen de 2 ani pentru a cumpăra bilete pentru orice altă destinaţie deservită de Blue Air.