Bogdan, tânărul român zdrobit de un utilaj la locul de muncă. Se afla în Italia de numai o lună

Ajunsese în Italia de numai o lună de zile pentru a munci la câmp și a strânge câțiva bănuți, dar și-a găsit sfârșitul aici, la mii de kilometri distanță de casă.

Se numea Bogdan Andrei Boncea, originar din Maramureș și avea doar 30 de ani când viața i-a fost răpusă pe meleaguri străine de acel utilaj agricol, în jurul orei 17:00 de luni, 15 iulie 2019. Nu se înțelege încă ce anume a provocat accidentul: mașinăria se mișca la o viteză foarte mică și pe teren drept, iar alături de Bogdan se mai afla un muncitor care a scăpat nevătămat, relatează ziarul regional L’Adige. Momentan se presupune că tânărul nostru conațional a pierdut controlul utilajului și asta ar fi dus la răsturnarea sa.

„Câmpul pe care se afla este într-o zonă destul de plană, în plus, utilajul se deplasa la viteză foarte mică”, explică primarul localității Denno, Fabrizio Inama, care s-a prezentat și el la locul accidentului imediat ce a aflat despre moartea tânărului român. Carabinierii din Denno și inspectorii de la Serviciul pentru Prevenire și Siguranță în Domeniul Muncii din provincia Trento vor investiga pentru a afla cauza exactă care a dus la această tragedie.

Bogdan a mai fost în Italia și în anii trecuți împreună cu alți conaționali cărora nici acum nu le vine să creadă că a murit și care-l plâng alături de familia îndurerată.

„Nu te voi uita niciodată, fratele meu”, scrie Ciprian.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Doamne ferește-te, doamne da ce băiat bun ai fost”, scrie Ghiță pe pagina Facebook a lui Bogdan.

„Dumnezeu să-l ierte si putere multă, Cipri să vă puteți susține mama”, scrie și Mariana pentru fratele lui Bogdan.

„Dumnezeu să te ierte, colegu’”, spune Gabi.