Bologna: femeie română de 35 de ani moare sub ochii soțului său în timp ce făcea baie în piscină

Tragedie în „Villaggio della Salute Più”, centru termal din Monterenzio la periferia orașului Bologna, unde o tânără femeie română în vârstă de 35 de ani și-a pierdut viața în timp ce făcea baie în una dintre cele douăzeci de piscine descoperite aflate în incinta locației.

S-a întâmplat ieri, sâmbătă, 26 august și trebuia să fie o zi de odihnă, relaxare și divertisment pentru perechea de români care au decis să-și petreacă ziua într-un parc termal din Monterenzio.

Dar, din păcate, ziua avea să prindă o cotitură dramatică pentru cei doi. Femeia avea să moară în urma unui stop cardiac sub ochii înspăimântați și neputincioși ai soțului său, a tuturor celorlalte persoane prezente și a salvamarilor al căror prim ajutor i-a fost inutil.

„Am făcut tot ce a stat în puterile noastre dar din păcate femeia nu și-a mai recăpătat cunoștința, nici în timpului acordării primului ajutor de către personalul nostru, nici în urma celui efectuat de asistenții sanitari sosiți cu elicopterul de la Ospedale Maggiore din Bologna”, a afirmat Stefano Mattu, directorul medical al parcului termal Villaggio della Sallute Più.

Ana Maria Mihalcea, 35 de ani, în jurul orelor 12.30 a mâncat o pizza împreună cu soțul, după care la ora 13.30 s-a aruncat în apele uneia dintre piscine pentru a face o baie. În câteva clipe nu a mai reușit să respire, simțindu-se rău, a povestit soțul acesteia carabinierilor ajunși la fața locului. A fost scoasă imediat din apele piscinei și i s-au efectuat manevrele de resuscitare din partea salvamarilor dar pentru tânăra femeie nu a mai fost nimic de făcut.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„I-am practicat imediat masajul cardiac și respirația artificială folosind și unul dintre cele șaisprezece defibrilatoare disponibile în dotarea noastră. În timp ce așteptam elicopterul de la Bologna i-am efectuat și o injecție cu andrenalină”, explică directorul medical Mattu. Trei injecții cu andrenalină și din partea personalului medical de pe elicopter nu au reușit să o readucă la viață pe Ana Maria. Nu le-a rămas în cele din urmă decât să constate decesul conaționalei noastre.

Femeia s-a stins în câteva clipe sub ochii soțului său cu care mersese să petreacă o zi frumoasă de vacanță, de bucurie și de relaxare.