Bologna – româncă de 30 de ani ucisă într-un apartament din via Varthema. Un bărbat italian interogat de anchetatori

O femeie de cetățenie română în vârstă de 30 de ani, pe nume Ana Maria Stativa, a fost găsită moartă ieri, 25 martie 2017, în jurul orei 15, în apartamentul unde locuia din via Varthema, numărul 44, din zona Murri, Bologna.

Femeia avea o lovitură în spatele capului provocată cu un obiect contondent care nu a fost găsit încă de investigatori, iar corpul ei a fost găsit în sufragerie, îmbrăcat complet. Restul casei era în ordine și nu erau prezente semne cum că ar fi avut loc o luptă între femeia decedată și criminal. Pe corpul femeii nu au fost găsite alte semne de violență, în afară de cel care i-a provocat moartea, au relatat surse apropiate anchetei.

Anchetatorii cazului, citați de ziarul Repubblica, au declarat că nu se știu multe lucruri despre această femeie decât faptul că obișnuia să se prostitueze. Vecinii din clădirea în care Ana Maria Stativa locuia au declarat că nu o cunoșteau pe aceasta și nici nu știau că se prostitua.

Tragica descoperire a fost făcută, însă, de un bărbat tot de naționalitate română care a declarat agenților că este iubitul femeii și că locuiau împreună în acel apartament. Din relatările anchetatorilor, bărbatul român nu ar fi suspectat de crimă, în acest moment, alibiul său fiind confirmat.

Moartea femeii a avut loc între orele 11 și 13 de ieri, 25 martie, iar pe telefonul femeii au fost găsite mai multe apeluri primite, unul dinte acestea provenind de la un bărbat care locuiește în cartierul Barca din Bologna, bărbat care a fost arestat în trecut pentru jaf armat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Căutările pentru arma crimei au fost efectuate până seara târziu de către anchetatori, scrie La Repubblica, iar la fața locului s-a prezentat și procurorul-șef, Roberto Ceroni, care va conduce ancheta și care își va îndrepta atenția spre posibilii clienți pe care femeia română i-ar fi avut.

Un punct bun de plecare pentru investigații vor fi imaginile preluate de anchetatori de pe camerele de supraveghere instalate în clădire, care au înregistrat toate persoanele care au intrat și ieșit din clădire ieri, până la ora crimei.

Ziarul online Bologna Today anunță astăzi că în această dimineață de 26 martie 2017, un client al femeii ucise, un bărbat de naționalitate italiană, a fost adus la secția de poliție însoțit de un avocat și interogat de procurorul Roberto Ceroni.

Distribuie acest articol