Bonus de Crăciun în Italia: până la 1.400 de euro pentru familiile în dificultate economică din cauza pandemiei de COVID

Se numește „Bonus Natale” sau „Bonus natalizio 2021” ajutorul pe care îl vor primi în cursul lunii decembrie familiile din Italia aflate în dificultate economică din cauza pandemiei de Covid-19, informează Corriere della Sera.

Vor fi puse la dispoziție tichete de cumpărături pentru achiziționarea de alimente și produse de primă necesitate. Contribuția poate ajunge până la 1.400 de euro pe familie și va fi înmânată până la sfârșitul anului de către primării, fiind finanțată de stat, conform decretului Sostegni bis (25 dl. mai 2021, n.73).

Au fost alocate 500 de milioane de euro, fonduri gestionate direct de administrațiile locale care se vor ocupa și de publicarea anunțului cu cerințele de accesare a Bonusului de Crăciun 2021. Unele primării au aprobat și alte acțiuni care vin în ajutorul familiilor cu venituri scăzute.

Cine va primi Bonusul de Crăciun 2021

În principiu, Bonusul de Crăciun va fi primit atât de persoanele singure, cât și de familiile formate din două sau mai multe persoane. Tichetele de cumpărături sunt concepute în special ca un sprijin pentru acele familii aflate în dificultate economică din cauza pandemiei de Covid-19, astfel că vor avea prioritate cei care nu primesc niciun fel de ajutor din partea statului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cum se va putea obține

Pentru a obține tichetele de cumpărături 2021, trebuie să vă conectați la site-ul primăriei de care aparțineți și să completați cererea care, în cele mai multe cazuri, se găsește online. Dacă vă este imposibil să vă conectați la internet, primăriile oferă și asistență telefonică pentru completarea cererii online sau chiar în mod direct persoanelor interesate, în cadrul centrelor sau asociațiilor de cartier.

Documentele care trebuie prezentate

Primăriile sunt cele care vor stabili criteriile pe care le consideră cele mai potrivite pentru distribuirea bonusului, dar există documente care vor fi indispensabile în momentul depunerii cererii: certificatul ISEE al nucleului familial și numărul de membri cu specificarea vârstei acestora.