Brindisi – româncă de 27 de ani găsită moartă alături de fetița nou-născută într-un ”garaj-apartament”.

Tragedia a fost descoperită azi-dimineață de Poliția Locală din Ceglie Messapica, provincia Brindisi, și de proprietarul garajului care, transformat în apartament, îl închiriase româncei de doar 27 de ani pe nume Roxana Mihaela Răpașu.

Roxana lucra ca îngrijitoare la o bătrână de la care ceruse lichidarea vineri, 28 octombrie, după care se mutase în garajul-apartament unde, până nu de mult locuise fratele ei care tocmai plecase în România și al cărui contract urma să scadă astăzi.

Tânăra noastră conațională are 2 copii, dintre care unul era născut în Italia, dar amândoi sunt în România cu bunicii lor. Are și un soț dar relația lor nu e tocmai bună, urmând să se despartă, spun prietenele Roxanei din Ceglie Messapica, prietene care totuși nu știau și nu observaseră că femeia era gravidă.

Având în vedere că trebuia să părăsească apartamentul astăzi, proprietarul i-a bătut dis-de-dimineață la ușă pentru a-i preda cheile, însă, deși a insistat destul de mult la ușa locuinței, nu a primit nici un răspuns. În schimb cheile se auzeau de partea cealaltă a ușii clătinându-se, atârnate de yală, de fiecare dată când proprietarul bătea în ușă.

Moment în care s-a decis să cheme polițiștii locali care, la rândul lor, pentru a intra în casă, au fost nevoiți să aștepte intervenția pompierilor. Odată sosiți, pompierii au forțat ușa locuinței, reușind astfel să pătrundă în interior, însă scena care au văzut-o nu o vor uita niciodată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Românca zăcea lipsită de viață, într-o baltă de sânge, între două paturi iar sub chiuvetă, într-un lighenaș cu apă, fetița nou-născută, fără viață și ea.  Se vedeau urme cum, probabil, și-ar fi tăiat singură cordonul ombilical cu un cuțit sau o foarfecă și primele indicii arată că Roxana ar fi murit din cauza hemoragiei.

Cazul este sub investigație momentan, carabinierii urmând să interogheze persoanele care cunoșteau femeia, începând cu proprietarul apartamentului, pentru a stabili cu precizie ce s-a întâmplat în apartament, dar primele ipoteze se rotesc în jurul ideii că femeia ar fi născut fetița și ar fi înecat-o în lighenașul cu apă, încercând să ascundă nașterea, dar cu toate acestea numai medicul legal și echipa investigativă vor putea stabili cu exactitate ce s-a întâmplat în acel garaj.

Astfel de situații extreme, în opinia noastră, pot fi evitate cu ușurință de femeile aflate în dificultate, fără a se ajunge la gesturi care să lase în urmă numai durere, pur și simplu vorbind cu persoane în măsură să le îndrume spre alegerile corecte, cum ar fi un psiholog sau un doctor de încredere, multe persoane lăsându-se cuprinse de panică și, împinse de frică, fac gesturi regretabile pentru toată lumea.

Distribuie acest articol