Brindisi: turist român moare înecat după ce se aruncă în mare pentru a-și salva soția

Ceea ce ar fi trebuit să fie o frumoasă vacanță pentru o pereche de români s-a transformat într-o mare tragedie: bărbatul în vârstă de 61 de ani, s-a aruncat în apele învolburate ale mării pentru a-și salva soția de la înec, dar nu a mai avut forțe suficiente pentru a se salva și pe sine. A fost prins de curenți și a murit înecat în timp ce soția sa a fost salvată de salvamari și dusă pe mal. Pentru bărbat, nu s-a mai putut face nimic, relatează bari.repubblica.it.

Gabriel Mușat, în vârstă de 61 de ani, locuia în Anglia de ani buni și acum câteva zile a venit în Puglia pentru a-și petrece concediul cu familia. Momentul tragic l-a găsit astăzi, 6 septembrie în jurul orei 13.30 în localitatea Pilone-Marina di Ostuni, provincia Brindisi din regiunea Puglia, pe malul mării Adriatice, aceeași localitate unde pe 18 iulie își pierduseră viața murind înecate alte două persoane, un turist englez pe nume Simon Alessandro Pearson și un cetățean din Locorotondo, Martino Maggi, lucrător la un stabiliment din zonă.  Maggi, s-a scufundat în încercarea de a salva turistul englez care s-a aventurat pe mare, în ciuda vremii nefavorabile dar au sfârșit ambii înecați.

Ceasul rău, locul blestemat, soarta fatidică, nu știm a cui este vina, știm doar că pur și simplu marea învolburată l-a răpit în adâncurile ei și pe românul Gabriel Mușat, bărbatul care nu a pregetat o clipă să sară în ajutorul soției sale. Un gest eroic care l-a costat viața.