Bucătăreasă româncă din Italia dată în judecată de o colegă. A stresat-o până a leșinat și nu i-a acordat primul ajutor

O româncă din Italia, care lucrează ca bucătar-șef la spitalul Maria Cecilia din Cotignola, provincia Ravenna, a ajuns în tribunal după ce o colegă a dat-o în judecată, acuzând-o că a stresat-o până a leșinat și că nu i-a acordat primul ajutor după aceea. Inculpata, o femeie în vârstă de 49 de ani, este acuzată că a lăsat-o pe colega sa, o localnică de 44 de ani, să stea pe podea timp ce circa 15 minute fără să o ajute și, mai rău, a și râs de ea.

Conaționala noastră a fost trimisă în judecată marți, 1 decembrie 2020, la cererea avocatului Paolo Zoli, angajat să o reprezinte pe femeia italiancă. Din cele relatate ieri de avocat în tribunal reiese că totul s-a întâmplat în data de 9 martie 2018 când, după ce au început tura de lucru din acea zi, la ora 6:00 dimineața, bucătăreasa româncă ar fi început să o streseze pe colega sa italiancă, reproșându-i că nu se mișcă mai repede, scrie publicația Il Resto del Carlino.

Potrivit sursei citate, femeia italiancă, care lucrează ca ajutor de bucătar pentru româncă și suferă de o patologie reumatică ce îi reduce capacitatea de lucru la 55%, a declarat că nu era prima dată când se întâmplau astfel de scene. În plângerea depusă de aceasta sunt relatate, de asemenea, alte fapte similare care s-au petrecut de-a lungul timpului, unele destul de grave, cum ar fi când se ducea la baie pentru a-și lua medicamentele iar bucătăreasa româncă o acuza că pierde timpul.

Un astfel de episod s-ar fi întâmplat și în acea dimineață când femeia italiancă a leșinat după ce a început să se plângă de dureri de cap din cauza stresului provocat. În timpul căzăturii, victima se pare că a răsturnat un cărucior cu legume și s-a lovit la cap.

Când și-a mai revenit puțin, italianca i-a cerut colegei sale românce să o ajute, dar aceasta a început să râdă de ea și a plecat, lăsând-o să stea pe paviment circa 15 minute. Un alt coleg al celor două femei, care a ajuns la serviciu în acele momente, a declarat și el că femeia română a râs, de față cu el, pe seama colegei care a leșinat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Du-te s-o vezi pe prietena ta, care zace la podea printre legume”, i-ar fi spus bucătăreasa româncă râzând.

Bărbatul și-a ajutat apoi colega să-și revină, care a fost consultată apoi de un medic, iar acesta a găsit mai multe contuzii pe corp, provocate de căzătură, precum și o entorsă a coloanei cervicale. În diagnosticul său referitor la leșin, medicul a scris că este vorba despre o reacție la stresul de la locul de muncă, pacienta fiind nevoită astfel să stea în concediu medical 15 zile.

Judecătorul Tommaso Paone a acceptat cererea avocatului de a trimite-o în judecată pe bucătăreasa româncă și a fixat următoarea ședință la mijlocul lunii februarie, când se va da startul dezbaterii între avocați pe tema celor întâmplate.

Distribuie acest articol