Bucătăreasă româncă din Italia dată în judecată de o colegă. A stresat-o până a leșinat și nu i-a acordat primul ajutor

O româncă din Italia, care lucrează ca bucătar-șef la spitalul Maria Cecilia din Cotignola, provincia Ravenna, a ajuns în tribunal după ce o colegă a dat-o în judecată, acuzând-o că a stresat-o până a leșinat și că nu i-a acordat primul ajutor după aceea. Inculpata, o femeie în vârstă de 49 de ani, este acuzată că a lăsat-o pe colega sa, o localnică de 44 de ani, să stea pe podea timp ce circa 15 minute fără să o ajute și, mai rău, a și râs de ea.

Conaționala noastră a fost trimisă în judecată marți, 1 decembrie 2020, la cererea avocatului Paolo Zoli, angajat să o reprezinte pe femeia italiancă. Din cele relatate ieri de avocat în tribunal reiese că totul s-a întâmplat în data de 9 martie 2018 când, după ce au început tura de lucru din acea zi, la ora 6:00 dimineața, bucătăreasa româncă ar fi început să o streseze pe colega sa italiancă, reproșându-i că nu se mișcă mai repede, scrie publicația Il Resto del Carlino.

Potrivit sursei citate, femeia italiancă, care lucrează ca ajutor de bucătar pentru româncă și suferă de o patologie reumatică ce îi reduce capacitatea de lucru la 55%, a declarat că nu era prima dată când se întâmplau astfel de scene. În plângerea depusă de aceasta sunt relatate, de asemenea, alte fapte similare care s-au petrecut de-a lungul timpului, unele destul de grave, cum ar fi când se ducea la baie pentru a-și lua medicamentele iar bucătăreasa româncă o acuza că pierde timpul.

Un astfel de episod s-ar fi întâmplat și în acea dimineață când femeia italiancă a leșinat după ce a început să se plângă de dureri de cap din cauza stresului provocat. În timpul căzăturii, victima se pare că a răsturnat un cărucior cu legume și s-a lovit la cap.

Când și-a mai revenit puțin, italianca i-a cerut colegei sale românce să o ajute, dar aceasta a început să râdă de ea și a plecat, lăsând-o să stea pe paviment circa 15 minute. Un alt coleg al celor două femei, care a ajuns la serviciu în acele momente, a declarat și el că femeia româncă a râs, de față cu el, pe seama colegei care a leșinat.

„Du-te s-o vezi pe prietena ta, care zace la podea printre legume”, i-ar fi spus bucătăreasa româncă râzând.

Bărbatul și-a ajutat apoi colega să-și revină, care a fost consultată apoi de un medic, iar acesta a găsit mai multe contuzii pe corp, provocate de căzătură, precum și o entorsă a coloanei cervicale. În diagnosticul său referitor la leșin, medicul a scris că este vorba despre o reacție la stresul de la locul de muncă, pacienta fiind nevoită astfel să stea în concediu medical 15 zile.

Judecătorul Tommaso Paone a acceptat cererea avocatului de a trimite-o în judecată pe bucătăreasa româncă și a fixat următoarea ședință la mijlocul lunii februarie, când se va da startul dezbaterii între avocați pe tema celor întâmplate.

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos

Publicitate
Susține publicația noastră!