Bunicuță din Italia, salt cu parașuta la vârsta de 90 de ani. „Te face să te simți liber, fericit și stăpân pe lume!”

La vârsta de 90 de ani, o femeie remarcabilă din Italia a decis să-și demonstreze curajul și pasiunea pentru aventură sărind cu parașuta de la o altitudine de 4.000 de metri.

melli-italia-decollo-lancio-paracadute
Bunicuța de 90 de ani, în avionul din care a sărit recent cu parașuta. Sursă foto: Skydivesunrise.

Această uluitoare doamnă este cunoscută sub numele de Italia Melli, iar povestea ei de viață impresionează prin independența și determinarea de care dă dovadă.

Nonagenara, afectuos numită “nonna Italia” (bunica Italia) s-a născut la 22 iunie 1933, în Castelplanio, provincia Ancona din Marche, și a trăit o viață plină de pasiune și aventuri.

Ea se remarcă prin lista sa lungă de interese și activități, inclusiv practicarea mai multor sporturi, activitatea pe rețelele de socializare și citirea avidă a cărților.

La cei 90 de ani ai săi, bunica Italia locuiește singură în cartierul Piano din localitatea menționată mai sus și se descurcă fără ajutorul altor persoane în toate aspectele vieții ei de zi cu zi, iar de badantă nici nu vrea să audă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Când a fost contactată de jurnaliști pentru un interviu, bătrâna le-a răspuns: „Acum joc cărți. Ne putem auzi mai târziu? Trimiteți-mi un mesaj pe WhatsApp.”

Una dintre poveștile uluitoare despre „nonna Italia” se referă la pasiunea ei pentru parașutism.

A început această aventură în urmă cu 22 de ani și a realizat nu mai puțin de patru sărituri cu parașuta.

„Era anul 2001 când am început să sar cu parașuta. Aveam 68 de ani pe atunci. În acest an, am efectuat a patra mea săritură și acum am 90 de ani.

- Continuarea după publicitate -

Încă din tinerețe, parașutismul m-a fascinat și m-a interesat. Aș fi vrut să urmez un curs de parașutism, dar în acea vreme nu aveam bani și am renunțat.

Apoi, m-am hotărât și iată-mă aici. Să sari cu parașuta te face să te simți liber, fericit și stăpân pe lume”, a mărturisit ea cu entuziasm.

italia-melli
Italia Melli în timpul celui mai recent salt cu parașuta, la 90 de ani. Sursă foto: Skydivesunrise.

Pasiunea sa i-a inspirat chiar și pe membrii familiei sale, deoarece fiul ei și doi nepoți au ales să-i urmeze exemplul în această aventură emoționantă.

Italia Melli a înfruntat, de asemenea, diferite provocări specifice vârstei înaintate, cum ar fi reînnoirea permisului de conducere, după ce i s-a spus că nu mai este în măsură să conducă din cauza vârstei.

Cu hotărâre, ea a obținut totuși reînnoirea permisului, demonstrând că autostrada nu reprezintă nicio piedică pentru ea.

Această remarcabilă femeie este o figură cunoscută în Ancona, un oraș care a cunoscut multe schimbări de-a lungul anilor.

Cu toate acestea, bunicuța Italia rămâne fidelă valorilor și principiilor sale, amintindu-și că a fost activistă în Partidul Socialist Italian.

Povestea de viață bătrânei de 90 de ani reprezintă un exemplu impresionant al faptului că pasiunea, hotărârea și bucuria de a trăi pot depăși orice obstacol.

Dorința ei de a experimenta mereu lucruri noi, cum ar fi planorismul, demonstrează că vârsta nu limitează capacitatea noastră de a visa și de a atinge noi obiective.

Întrebată de jurnaliști de ce face aceste lucruri la cei 90 de ani ai săi, pensionara a răspuns foarte simplu: „De ce să nu o faci?”

@rotalianul