Cadoul de Crăciun al lui Alin, un copil român din Italia care luptă eroic împotriva unei boli nemiloase

Pe 23 august a împlinit 14 ani, dar 7 dintre ei i-a petrecut în spital din cauza unei boli nemiloase: leucemia. Este vorba despre Alin Bălan, un copil român care locuiește alături de părinții săi și cei 11 frați în localitatea italiană Latina și care de Crăciun, cu ajutorul unei asociații din zonă, a primit un cadou pe care de mult și-l dorea.

Cadoul surpriză pe care tânărul nostru conațional l-a primit cu bucuria specifică oricărui copil în preajma Crăciunului a venit în seara zilei de luni, 23 decembrie 2019, când mama lui, în complicitate cu profesoara sa de italiană, Micaela Paoletti, l-au dus în localitatea învecinată Sabaudia cu scuza că trebuie să viziteze niște cunoștințe. Ajunși însă în dreptul magazinului de biciclete și scutere Recchiuti Motor din localitate, mama lui, care conducea mașina, a tras pe dreapta și l-a invitat pe fiul ei în magazin.

Nu mică i-a fost bucuria când interiorul magazinului Alin a găsit o bicicletă nou-nouță, dotată cu cască și lanț, pe care conducerea și membrii asociației „Lions club Sabaudia-San Felice Circeo Host II” au decis să i-o dăruiască de Crăciun tânărului nostru conațional. Un copil care de ani întregi luptă cu leucemia și care între transplanturile de măduvă osoasă, donată de una dintre surorile sale și alte tratamente medicale, cu greu a mai reușit să se bucure și de copilăria sa.

Alin Bălan și bicicleta primită cadou de la asociația Lions club Sabaudia-San Felice Circeo Host II. Foto: latinacorriere.it

Bicicleta donată lui Alin din partea asociației italiene va fi folosită de acesta pentru a merge la școală, tânărul fiind elev la liceul G.B. Grassi din Latina, care nu este tocmai aproape de locuința lui, scrie Latina Corriere.

„Fizică și științe”, a spus Alin că sunt materiile sale preferate când un jurnalist de la sursa citată i-a luat un interviu. Profesoara lui de limba italiană i-a sugerat amenințătoare, dar glumind evident, să fie atent ce răspunde la această întrebare, dar tânărul român a venit imediat cu replica zâmbind: „Am fost întrebat care sunt materiile mele preferate, nu care este profesoara mea preferată. Dacă m-ar fi întrebat asta, aș fi răspuns bineînțeles că profesoara de italiană.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Voi deveni medic pentru că am petrecut șapte ani din viața mea în spital și această meserie o cunosc bine. Îmi place. Poate de asta îmi și plac materiile științifice”, adaugă Alin.

Aflând de povestea tânărului român care se afla în magazinul cu biciclete, patronul magazinului de fructe și legume alăturat a venit și el cu o ladă de fructe pe care a dăruit-o familiei Bălan. Încă un gest de solidaritate pentru o familie de români care luptă din răsputeri și cu mare succes nu doar să crească 12 copii, ci și să învingă boala nemiloasă a unuia dintre ei.

Alin Bălan și mama lui, lângă bicicleta primită cadou de Crăciun. Foto: latinacorriere.it

Multă sănătate și succes în viață îi dorim și noi lui Alin, precum și familiei sale și un an nou minunat!

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20