Cagliari – s-a mutat de la Londra în Sardegna cu iubitul ei dar acesta a obligat-o să se prostitueze. Tânără română salvată de carabinieri.

Traficul de persoane sau sclavia este una dintre situațiile cele mai josnice și umilitoare la care o ființă umană poate fi supusă, cu atât mai rău când persoana care te înrobește este cea în care ți-ai pus încrederea, care credeai că te iubește și față de care ți-ai exprimat iubirea.

În acest articol vă prezentăm un caz în care protagonista este o tânără română de numai 20 de ani, salvată dintr-o astfel de sclavie de carabinierii din Cagliari și de personalul de la biroul pentru eliminarea traficului de persoane, aparținând de Caritas Diocesana din aceeași localitate.

În urma unui control de rutină organizat de cele două instituții numite mai sus pe unele străzile din Cagliari, cunoscute ca fiind frecventate de prostituate, agenții au întâlnit-o pe conaționala noastră care se afla pe viale Monastir, cu 120 de euro la ea. Bani proveniți din prostituție, evident și care urma să-i înmâneze celui care cu numai o lună de zile în urmă era iubitul său, devenit între timp ”peștele” tinerei, obligând-o să se prostitueze pentru el.

”Mă îndrăgostisem de un român, am plecat din Londra cu el pentru a veni la Cagliari și la scurt timp după ce am ajuns aici m-a obligat să mă prostituez”, a mărturisit tânăra carabinierilor care, cu ajutorul angajaților de la Caritas Diocesana, au încurajat-o să-l denunțe pe bărbatul român de 26 de ani care, practic o ținea sclavă , scrie ANSA (Agenzia Nazionale Stampa Associata)

”M-a convins să vin în Sardegna, eram logodiți, mi-a promis un loc de muncă dar apoi m-a trimis în stradă”, a mai declarat românca, conform celor scrise de ziarul online local SardiniaPost.it

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acum tânăra română este liberă din nou, după ce a găsit curajul de a se elibera din lanțurile sclaviei, și se gândește să se întoarcă în România, momentan fiind sub protecția autorităților din Cagliari. Bărbatul român, între timp, este investigat în stare de libertate pentru proxenetism.

Despre traficul de persoane s-a mai scris aici, vă rugăm să citiți și să vă informați bine, pentru a evita astfel de capcane și pentru a ști ce se poate face când vedeți o persoană într-o astfel de situație.

În cazul în care aţi fost atras/ă într-o astfel de situație, sau cunoaşteţi persoane care pot fi identificate drept victime ale traficului de fiinţe umane, recomandăm semnalarea neîntârziată la:

Atenție! Nu este obligatoriu să vă dezvăluiți identitatea. Puteți rămâne anonimi.

- Continuarea după publicitate -

Ministerul Afacerilor Externe, cu sprijinul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, pune la dispoziţia cetăţenilor români un Ghid de informare privind traficul de persoane.

Pentru a descărca Ghidul de informare privind traficul de persoane în format PDF, dați click aici.

@rotalianul