VIDEO: Calabria – îngrijitoare română în închisoare. Bătea și amenința bătrâna pe care o asista

O femeie română în vârstă de 60 de ani, Veronica Moroșan, este acuzată de maltratare, rănire, bătăi și amenințări împotriva unei bătrâne italiene de 84 de ani căreia i-ar fi acordat asistență personală la domiciliu în perioada ianuarie-iulie 2017, informează gazzettadelsud.it.

Pe îngrijitoare, care era de negăsit din iulie anul trecut, aseară, 17 ianuarie carabinierii din Reggio Calabria au urmărit-o și au arestat-o​, executând o hotărâre de aplicare a măsurii preventive de arest la domiciliu. Având în vedere inaccesibilitatea anchetei de la data prevederii măsurii până la cea a arestării, procurorul a solicitat și a obținut agravarea pedepsei și, astfel, îngrijitoarea în vârstă de 60 de ani a fost dusă la închisoarea „Panzera” din Reggio Calabria.

La începutul anului trecut, în ianuarie 2017, femeia română a fost angajată ca asistentă internă cu sarcina de a avea grijă de bătrână, care avea probleme de sănătare. Fiica asistatei, care continuase să aibă grijă de mama ei totuși, a observat prezența unor vânătăi pe corpul bătrânei pe care îngrijitoarea le-ar fi atribuit unor căderi accidentale. Răspunsul dat nu a convins-o pe fiica bietei bătrâne, care a început să bănuiască că semnele de pe corpul mamei sale erau fost cauzate de bătăile primite.

- Continuarea articolului după publicitate -

Au fost sesizați carabinierii care cu ajutorul unei autorizații judecătorești, au instalat videocamere ascunse pentru a supraveghea comportamentul badantei românce. Imaginile au demonstrat violențele repetate, amenințările și umilințele pe care le suferea bătrâna din partea îngrijitoarei care o asista. Pusă în fața dovezilor, femeia română s-a făcut repede de negăsit pentru autorități.

Abia aseară carabinierii au reușit să o localizeze și să o aresteze. V.M, în vârstă de 60 de ani a fost transportată în închisoarea „Panzera” din Reggio Calabria.

Susține publicația noastră!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA