VIDEO: Calabria – îngrijitoare română în închisoare. Bătea și amenința bătrâna pe care o asista

O femeie română în vârstă de 60 de ani, Veronica Moroșan, este acuzată de maltratare, rănire, bătăi și amenințări împotriva unei bătrâne italiene de 84 de ani căreia i-ar fi acordat asistență personală la domiciliu în perioada ianuarie-iulie 2017, informează gazzettadelsud.it.

Pe îngrijitoare, care era de negăsit din iulie anul trecut, aseară, 17 ianuarie carabinierii din Reggio Calabria au urmărit-o și au arestat-o​, executând o hotărâre de aplicare a măsurii preventive de arest la domiciliu. Având în vedere inaccesibilitatea anchetei de la data prevederii măsurii până la cea a arestării, procurorul a solicitat și a obținut agravarea pedepsei și, astfel, îngrijitoarea în vârstă de 60 de ani a fost dusă la închisoarea „Panzera” din Reggio Calabria.

La începutul anului trecut, în ianuarie 2017, femeia română a fost angajată ca asistentă internă cu sarcina de a avea grijă de bătrână, care avea probleme de sănătare. Fiica asistatei, care continuase să aibă grijă de mama ei totuși, a observat prezența unor vânătăi pe corpul bătrânei pe care îngrijitoarea le-ar fi atribuit unor căderi accidentale. Răspunsul dat nu a convins-o pe fiica bietei bătrâne, care a început să bănuiască că semnele de pe corpul mamei sale erau fost cauzate de bătăile primite.

Au fost sesizați carabinierii care cu ajutorul unei autorizații judecătorești, au instalat videocamere ascunse pentru a supraveghea comportamentul badantei românce. Imaginile au demonstrat violențele repetate, amenințările și umilințele pe care le suferea bătrâna din partea îngrijitoarei care o asista. Pusă în fața dovezilor, femeia română s-a făcut repede de negăsit pentru autorități.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Abia aseară carabinierii au reușit să o localizeze și să o aresteze. V.M, în vârstă de 60 de ani a fost transportată în închisoarea „Panzera” din Reggio Calabria.