Calabria: Mascat și cu o canistră de benzină, un român a dat foc unui camion. Răfuieli între bandele de români din zonă

Un cetățean român, A.V.I., în vârstă de 32 de ani, a fost denunțat în stare de libertate de către carabinierii din Locri, după ce a dat foc unui camion parcat pe o stradă din localitatea Locri, provincia Reggio Calabria, informează ANSA.

Militarii, care au intervenit imediat împreună cu o unitate de pompieri, au urmărit și au blocat persoana responsabilă de incendiu, în timp ce se îndepărta cu o mască pe față și având asupra sa o canistră care conținea urme de lichid inflamabil cu care stropise camionul înainte de a aprinde focul.

Românul, care potrivit rapoartelor carabinierilor are cazier judiciar, nu a oferit nici o explicație cu privire la motivele pentru care a dat foc camionului. A.V.I. a fost denunțat pentru infracțiunea de daune agravante.

Numeroase incidente în urma cărora au fost incendiate mașini au fost înregistrate în Calabria de la începutul acestui an.

De exemplu, incidentele care au avut loc în primele zile ale lui 2018 în Bisignano. Mai multe autoturisme aparţinând unor români rezidenţi în Italia, printre care un Alfa Romeo 156, au fost incendiate în oraşul Bisignano din Calabria în luna ianuarie. Potrivit primelor informaţii, era vorba despre un gest intenţionat, maşinile fiind parcate în zona centrală a localităţii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Carabinierii din Bisignano neagă că ar fi vorba de incidente „rasiste”, scrie ZMedia. Ei susţin că maşinile ar fi fost incendiate ca urmare a unor răfuieli între bande de români.

Distribuie acest articol