Călugăr român, mort în Italia la 50 de ani. „Un frate iubit de toți”

Anton Pascaru, un călugăr român în vârstă de 50 de ani, care a fost și membru iubit al comunității religioase din localitatea italiană Parete, provincia Caserta din Campania, a trecut recent în neființă conform unui anunț făcut de Oblații din San Giuseppe și Parohia SS Trinità au anunțat trecerea sa.

1200-202312112132
Anton Pascaru. Sursă foto: Facebook/Catechismo SS. Trinità Parete.

Potrivit sursei citate, slujba de înmormântare va avea loc mâine, 12 decembrie 2023, la ora 11:00, în biserica SS Trinità din localitatea menționată mai sus.

Parohul bisericii, Părintele Gennaro Farano, și-a exprimat adâncul respect și afecțiunea pentru fratele Anton, remarcând modul în care acesta a trăit și a slujit în Parete.

„Îi plăcea să stea în Parete și recita rozariul împreună cu credincioșii comunității noastre, un frate iubit de toți”, a spus preotul.

Comunitatea religioasă a împărtășit un mesaj emoționant pe pagina de Facebook a Catechismului S.S. Trinità Parete. Mesajul reflectă sentimentele comunității:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Ne va lipsi zâmbetul tău puțin strâmb, certurile pentru ușile închise „din neatenție”… dar conviețuirea, se știe, este bucurie și durere și noi, ca o comunitate, am împărtășit totul în acești ani în care ai fost cu noi.

De astăzi (ca să-l cităm pe Sfântul Augustin) pentru noi devii invizibil, dar știm că undeva în biserică ești tu rugându-te pentru noi.”

@rotalianul