Candla – aplicația pentru celular prin care poți aprinde lumânări de oriunde din lume la biserica ta preferată.

“Aceasta este prima aplicație de acest gen patentată. Candla este concepută pentru persoanele aflate în afara țării care doresc să fie mai aproape de biserica lor, precum și pentru cei care sunt în incapacitate fizică sau profesională de a se deplasa”, a declarat pentru AFP Joao Pessoa e Costa, 30 de ani, unul dintre cei doi inventatori ai aplicației.

Aplicația a fost lansată momentan doar în Lisabona, capitala Portugaliei, țară a cărei populații este în procentaj de 80% catolică și până la această dată aplicația a înregistrat deja 10.000 de abonați care pot aprinde lumânări chiar și de la distanță la una dintre cele 14 biserici din Lisabona cu care creatorii aplicației au un acord. “În fiecare lună, sunt aprinse mai mult de 15.000 de lumânări”, a declarat tânărul portughez.

Din ianuarie 2017, însă, aplicația va fi lansată și în nordul Portugaliei, la Braga și Porto, ca mai apoi să fie disponibilă și la Roma și Madrid, iar începând cu cea de-a doua jumătate a anului va fi disponibilă și în Brazilia. Până atunci, creatorii speră că și Papa Francisc va aprinde o lumânare de la distanță folosind aplicația Candla.

Pentru numai 99 de eurocenți, prin intermediul aplicației Candla, credincioșii vor putea aprinde o lumânare la biserica lor preferată care va arde timp de 15 minute, fără nici un fel de intervenție din partea preoților. Mai mult, credincioșii care vor folosi această aplicație, vor avea posibilitatea de a alege locul, ziua și chiar și sfântul căruia îi este dedicată lumânarea, alegându-i locul pe un sfeșnic electronic, declară AFP.

Mulți dintre noi, între timp, așteptăm și aplicația care va putea înlocui prezența noastră și la nunți, botezuri și mai ales la înmormântări.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI