Cântărețul italian care s-a mutat la București, îndrăgostit de România și de cântecele lui Gheorghe Dinică

Giorgio Ciabattoni trăiește în România de mulți ani și s-ar putea spune că tot acolo s-a afirmat ca solist muzical, deși cariera sa a început în anul 1988 în orășelul italian San Benedetto del Tronto, unde cânta la pian în barul „La Rotonda” din fracțiunea Porto d’Ascoli.

Giorgio Ciabattoni, solistul italian îndrăgostit de România. Sursa foto: libertatea.ro

După ce a cântat la clape o lungă perioadă în formația binecunoscutului cântăreț italian Gianni Morandi, Giorgio a decis să se mute la București, iar acolo și-a construit pas cu pas cariera muzicală interpretând cele mai renumite piese din repertoriul italian în localul italian „Mozzafiato” din capitala noastră și organizând apoi numeroase spectacole în toate orașele din țară sub sigla #giorgioliveshow.

„Se fac 10 zece ani de când locuiesc la București și mi-e familiar locul, îmi sunt dragi oamenii. Și familia mea, băiețelul meu, se simt bine aici când mă vizitează”, povestește Ciabattoni pentru ziarul Libertatea.

În toți acești ani, cântărețul italian a învățat să îndrăgească tot ceea ce ține de România, începând de la locuri și oameni și continuând cu mâncarea și muzica: „tochitură, mămăligă, pomana porcului în tuci, toate îmi plac, chiar dacă-s diferite de ce mâncăm noi în Italia” și se declară îndrăgostit de cântecele de pahar ale regretatului Gheorghe Dinică.

Giorgio și frumoasele noastre românce îmbrăcate în ie. Sursa foto: Libertatea.ro

Mai multe detalii și fotografii pe Libertatea.ro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI