Un carabinier italian i-a trimis în dar unui copil sărac din Pitești o bicicletă

Un carabinier din nordul Italiei a făcut un gest deosebit care a impresionat un copil din România dar și pe cei din jurul său. A trimis o bicicletă nou-nouţă unui elev român care mergea kilometri pe jos, până la şcoală.

Mareşalul de carabinieri Ruggero Bontacchio a făcut un gest foarte frumos pentru un copilaş fără posibilităţi din România. Doru, un elev de-o şchioapă, locuieşte într-o zonă din Piteşti aflată la o distanţă apreciabilă faţă de staţia de autobuz şi merge pe jos, preţ de jumătate de oră, până la şcoala unde învaţă, fără a se plânge vreodată de oboseală.

Povestea şcolarului a fost publicată de Ziarul Argeșul şi a ajuns la carabinierul italian prin intermediul copiilor români care studiază limba română la o şcoală din localitatea Bariano, regiunea Lombardia, Italia. Din simpatie, elevii români din Bariano, i-au trimis lui Doru mai multe daruri.

Mareşalul de carabinieri Ruggero Bontacchio a dorit să îi trimită personal un cadou lui Doru, în care, pe lângă dulciuri se afla şi o bicicletă Shimano, nou-nouţă, cu care să poată merge la şcoală.

„Directorul şcolii, profesorul Adrian Nicolae, a pus maşina personală la dispoziţia copilului, aducându-l la redacţie. Doru a primit bucuros sacoşa cu dulciuri, apoi i-au dat lacrimile când şi-a luat în primire vehiculul cu două roţi.”, scrie sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Doru a ținut să precizeze că noul său vehicul se va numi „Luca”.