Gest impresionant făcut de carabinierii italieni în favoarea preotului român care a fost jefuit de hoți

Carabinierii din Imola și-au exprimat solidaritatea cu comunitatea română din localitate, militarii au organizat o colectă și i-au înmânat o sumă de bani părintelui paroh Marius Coțe, care a fost victima unui furt la domiciliu cu o lună de zile în urmă. Hoții au intrat în casa preotului român și au furat 3.000 de euro proveniți din donații, destinați persoanelor nevoiașe. „Bani pe care îi păstram în casă, crezând că astfel sunt în siguranță”, a declarat preotul român.

Cu ocazia sărbătorii Virgo Fidelis (Madre di Gesù), ocrotitoarea carabinierilor, militarii italieni și-au demonstrat solidaritatea cu comunitatea română, informează Il Resto del Carlino.

Emoționat, preotul Marius Coțe a primit din mâinile maiorului Andrea Oxilia un plic, care conținea o sumă de bani provenită dintr-o colectă organizată de militari în cazarmă, tocmai pentru a atenua, măcar parțial, durerea pe care furtul a lăsat-o în inima preotului român și în cea a membrilor comunității sale.

Casa preotului paroh Marius Traian Coțe, de la Biserica Ortodoxă Română din Imola (Emilia-Romagna) a fost jefuită în urmă cu exact o lună.

Infractorii, despre care poliţia italiană crede că au acţionat știind că părintele avea bani în casă, au furat 3.000 de euro, pe care preotul îi strângea pentru copiii nevoiași din comunitate și care erau proveniți din donații.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Hoţii au intrat pe o fereastră apoi, în orele în care întreaga familie a lipsit de acasă, au scotocit printre lucruri şi au luat banii, lăsând aprinsă lumina în interiorul locuinței.

„Am mers împreună cu soția să o luăm pe una dintre fiicele noastre de la cursurile de dans. Era ora 19:00. Apoi, ne-am oprit cu toții la niște prieteni și ne-am întors acasă în jurul orei 22:00”, a povestit atunci preotul.

Acesta a rămas să parcheze mașina, iar soția sa a urcat scările, împreună cu copiii, pentru a intra în casă.

„A văzut că lumina era aprinsă și s-a speriat, i s-a părut chiar că aude niște zgomote în casă. S-a întors repede și mi-a spus să sun la carabinieri. Ne-am speriat foarte tare, mai ales că le aveam și pe fiicele noastre cu noi”, a mai spus preotul român.

- Continuarea după publicitate -

„Bani pe care îi păstram în casă, crezând că astfel sunt în siguranță și care erau destinați comunității și copiilor nevoiași”, a mai adăugat preotul paroh al Bisericii Ortodoxe Române din Piazza Mirri.

Carabinierii au deschis o anchetă în acest caz, dar hoții deocamdată nu au fost identificați.

@rotalianul