Care este starea de sănătate a șoferului român rănit la Genova: „Există îndoieli cu privire la supraviețuirea lui”

38 de persoane și-au pierdut viața până în acest moment în urma prăbușirii viaductului de pe autostrada A10 din Genova, 16 persoane sunt rănite, dintre care 9 sunt încă internate în spital, două dintre ele fiind în stare foarte gravă.

„Cel mai grav dintre toți cei răniți în urma prăbușirii podului Morandi din Genova, este Marian Roșca, 36 de ani, bărbat de origine română”, a declarat Angelo Gratarola, șeful departamentului regional internațional de urgențe. Marian a suferit numeroase fracturi toracice și un traumatism cranian deosebit de grav. „Starea lui este foarte critică, se află în comă farmacologică și există îndoieli cu privire la supraviețuirea lui.”, a declarat Gratarola, citat de askanews.

Familia este disperată, sora lui Marian Roșca scria pe Facebook căutând un sprijin moral și făcând un apel către toți oamenii de bine:

„Vă rog din suflet, în rugăciunile voastre către Dumnezeu să vă gânditi și la fratele meu. Poate a-ți văzut știrea la tv cu românul declarat mort în Italia, a fost o confuzie, fratele meu fiind găsit în viață, este în stare foarte gravă, are nevoie de o minune, numai Dumnezeu poate face o minune, nu știu unde să cer ajutorul și ce să fac pentru el, vă mulțumesc din suflet…”

Marian Roșca este originar din județul Gorj, dar trăiește în Franța unde lucrează la o firmă de transporturi. Marți, 14 august, în jurul amiezii, se afla la volanul camionului său pe podul Morandi, din Genova, când un pilon a cedat prăbușindu-se la pământ.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Marian Roșca, rănit grav în urma prăbușirii podului Morandi din Genova

Pe pod, în momentul prăbuşirii, erau în jur de 30 de autovehicule. Unele au aterizat direct în albia râului care trece pe dedesubt, altele au căzut pe calea ferată din apropiere. Multe dintre mașini au fost prinse între bucăţile imense de beton armat căzute la pământ.

Deşi podul fusese considerat inovator la momentul construcţiei, tot mai mulţi specialişti considerau, de-a lungul anilor, că trebuia complet refăcut. Ministerul Transporturilor a cerut concesionarului podului să furnizeze în termen de 15 zile dovezi că şi-a îndeplinit obligaţiile de întreţinere a acestuia.

Guvernul italian a lansat vineri oficial procedura de revocare a licenţei private de operare pentru autostrada care includea viaductul prăbuşit de la Genova, relatează DPA.

Operatorul Autostrade per l’Italia este responsabil pentru „grava tragedie provocată de prăbuşirea podului”, a scris prim-ministrul Giuseppe Conte pe contul său de Facebook.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20