Carne de pui: Secrete pentru a-i da mai multă savoare (P)

raw-chicken-meat-fillet-thigh-wings-legs-with-herbs-spices-lemon-garlic-dark-blue-background-top-view

Carnea de pui, un ingredient omniprezent în bucătărie, ne oferă o paletă largă de posibilități culinare. Fie că o preferăm friptă, la cuptor, în tocănițe sau grătar, carnea de pui poate fi transformată în preparate delicioase care satisfac chiar și gusturile celor mai pretențioși. Totuși, uneori, carnea de pui poate părea lipsită de savoare sau uscată, pierzând din savoarea sa naturală. Este important a nu ne descuraja, pentru că există o serie de trucuri simple pe care le putem pune în practică pentru a transforma o banală carne de pui proaspătă într-o explozie de arome care vor cuceri papilele gustative ale tuturor celor prezenți la masă.

Nu este necesar a fi niște bucătari iscusiți pentru a putea pregăti carnea de pui într-un mod absolut delicios, ci câteva secrete simple sunt tot ceea ce avem nevoie pentru a da savoare oricărui preparat. Iată așadar la ce este recomandat a fi atenți atunci când pregătim carne de pui!

Îți dorești o carne de pui aromată? Magia stă în modul în care este marinată carnea

Într-o primă etapă, este recomandat a lăsa carnea de pui la marinat în diverse lichide aromatice, precum suc de citrice, iaurt, bere sau vin. Ulterior putem adăuga ierburi proaspete sau uscate, condimente și usturoi pentru a intensifica aromele. Ideal ar fi să marinăm carnea cu cel puțin 30 de minute înainte de o găti, sau chiar să o lăsăm peste noapte, pentru a permite aromelor să pătrundă adânc. Este important să alcătuim marinade cu condimente care ne plac, pentru că numai în acest fel nu vom putea da niciodată greș cu ele.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Condimentele, micile detalii care dau gust cărnii 

Indiferent dacă este vorba despre carne de pui sau despre orice alt tip de carne, condimentele vor rămâne întotdeauna acele mici secrete care vor aduce un plus de savoare și gust preparatelor noastre. Condimentele de bază devenite adevărate legende în bucătărie sunt fără doar și poate sarea și piperul fără de care cu greu ne-am putea imagina gustul cărnii de pui. Sarea are rolul de a extrage apa din carne, în timp ce piperul îi oferă o notă picantă. Sarea și piperul nu sunt unicele condimente care pot da gust cărnii, astfel că este recomandat a încerca să experimentăm și cu alte condimente precum curry, rozmarin, boia afumată etc.

Tehnici de gătire pentru carnea de pui

Atunci când vorbim despre carne de pui, condimentele nu sunt totul, astfel că în proces este necesar a ține cu strictețe cont și de procesul de gătire, în fond acesta fiind elementul care face diferența dintre o carne de pui cu un gust și o consistență excelentă și una lipsită de orice urmă de savoare. Iată câteva trucuri de care este recomandat să ținem cont:

  • Gătirea cărnii de pui la foc mic și lent pentru a o menține suculentă. Se poate folosi un cuptor lent, o oală cu gătire lentă sau o tigaie de fontă.
  • Pentru un aspect crocant și rumenit, este recomandat a găti carnea de pui la o temperatură mai ridicată. Pentru acest lucru este indicat a utiliza o tigaie sau un grătar.
  • Este recomandată combinarea a diferite tehnici de gătire pentru a obține cele mai bune rezultate. De exemplu, putem rumeni carnea de pui într-o tigaie și apoi putem continua procesul de gătire la cuptor.

Prepararea unui pui suculent și aromat nu este o misiune imposibilă. Urmând sfaturile din acest material, experimentând cu diverse marinade si tehnici de gătit vom reuși să transformăm un ingredient banal într-un preparat delicios care va cuceri papilele gustative ale celor dragi. Este important a nu uita să ne bucurăm de procesul de gătire și să lăsăm creativitatea să ne ghideze.