Casa unui preot român din Italia a fost invadată de hoți. Au fost furați banii destinați persoanelor nevoiașe

Casa preotului paroh Marius Traian Coțe, de la Biserica Ortodoxă Română din Imola, în Emilia-Romagna, a fost invadată de hoți în una dintre serile trecute. Infractorii au furat 3000 de euro, bani care erau strânși din donații și care erau destinați comunității de creștini și persoanelor nevoiașe.

Interiorul casei a fost răvășit, veșmintele preoțești, icoanele și crucile pe care preotul le avea în interiorul locuinței au fost aruncate la podea. Din casă au fost furați „peste trei mii de euro, din donații” – a declarat preotul paroh al bisericii ortodoxe române din Piazza Mirri, pentru publicația Il Resto del Carlino. „Bani pe care îi păstram în casă, crezând că astfel sunt în siguranță și care erau destinați comunității și copiilor nevoiași.”

Preotul a povestit cum s-au întâmplat faptele:

„Am mers împreună cu soția mea să o luăm pe una dintre fiicele noastre de la cursurile de dans. Era ora 19:00. Apoi, ne-am oprit cu toții la niște prieteni și ne-am întors acasă în jurul orei 22:00.”

În timp ce preotul român a rămas să parcheze mașina, soția a urcat scările, împreună cu copiii, pentru a intra în casă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„A văzut că lumina era aprinsă și s-a speriat, i s-a părut chiar că aude niște zgomote în casă. S-a întors repede la mine și mi-a strigat să sun la carabinieri. Ne-am speriat foarte tare, pentru noi, dar mai ales pentru fiicele noastre”, a mărturisit preotul român.

Carabinierii, conduși de maiorul Andrea Oxilia, au ajuns la fața locului și au intrat în apartamentul răvășit de hoți. Au găsit toate sertarele și ușile dulapurilor deschise, precum și obiecte sacre aruncate pe jos, ca în semn de umilire și de desconsiderare.

Infractorii au intrat pe o fereastră de la mezanin, apoi, în orele în care întreaga familie a lipsit de acasă, au scotocit printre lucruri, lăsând aprinsă lumina în interior.

Au luat cu ei, așa cum am specificat mai sus, 3000 de euro, în bancnote și monede, bani din donații pe care preotul îi ținea în casă. Carabinierii cred că hoții știau de donații respective și au intrat în locuința preotului tocmai cu scopul de a fura acești bani.

Carabinierii au deschis o anchetă în acest caz și sunt pe urmele răufăcătorilor.