Casa unui român plecat la muncă în străinătate, prădată de hoți în România. Pagubă de 10.000 de euro

Un tânăr de 21 de ani din localitatea Gurbești, județul Bihor, a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș, la data de 19 iunie 2024, în urma administrării probatoriului. El este cercetat pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

Conform oradea24.ro, între decembrie 2023 și aprilie 2024, tânărul de 21 de ani, împreună cu un alt bărbat în vârstă de 24 de ani din aceeași localitate, ar fi pătruns în repetate rânduri, prin escaladare și efracție, într-un imobil nelocuit din Gurbești.

Polițiștii au constatat că proprietarul imobilului era plecat în străinătate în acea perioadă, iar cei doi tineri sunt acuzați că au sustras diverse scule electrice, aparate electrocasnice, biciclete și alte bunuri, cauzând un prejudiciu total estimat la 50.000 de lei (aproximativ 10.000 de euro).

Pentru a documenta și proba activitatea infracțională, în aceeași zi de 19 iunie, polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș au efectuat trei percheziții domiciliare la locuințele celor doi tineri.

În urma perchezițiilor, aproximativ 50% din bunurile reclamate ca fiind sustrase din locuință au fost descoperite și ridicate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cercetările sunt continuate de polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș.

Autoritățile urmăresc documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor implicați și recuperarea integrală a prejudiciului.