Casalbordino: muncitor român strivit sub roțile unui tractor în timp ce culegea struguri

Grav accident de muncă suferit de un bărbat român în vârstă de 42 de ani, la Casalbordino, provincia Chieti în regiunea Abruzzo, în timp ce participa împreună cu alți familiari la culesul strugurilor.

A fost internat la spitalul din San Pio din Vasto secția reanimare, bărbatul cu inițialele R.R., 42 de ani, lucrător agricol român, care a fost protagonistul unui accident dramatic în zona rurală a orașului Cerreto, în viile de la Casalbordino, informează site-ul noixvoi24.it.

Bărbatul se ocupa de încărcarea strugurilor în remorcile trase de tractoare și nu se cunoaște încă dinamica exactă a accidentului dar ieri seară, puțin după orele 18.00, conaționalul nostru a fost prins sub roțile unui tractor care i-a zdrobit practic bustul. A fost imediat eliberat de sub roțile tractorului de către cei prezenți care au și anunțat serviciul de ambulanță.

R.R. a fost transportat de urgență la spitalul din Vasto, unde medicii i-au diagnosticat o traumă toracică bilaterală majoră. Nu este exclus ca acesta să fie supus splenectomiei pentru a i se îndepărta splina deteriorată iremediabil, susțin medicii.

Incidentul a demoralizat întreaga comunitate românească de la Casalbordino, dar și pe mulți agricultori care îl cunosc pe bărbatul român, acesta fiind un lucrător serios și destoinic, cunoscut de fermierii din zonă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Perioada recoltării strugurilor este întotdeauna o perioadă de muncă grea dar și de socializare. Accidentul a perturbat atmosfera senină a lucrătorilor din Casalbordino dar speranța fiecăruia este ca știrile de la spitalul San Pio despre bărbatul român să fie din ce în ce mai bune.