2 aprilie 1725, s-a născut Giacomo Casanova, scriitor și aventurier italian

Giacomo Casanova, pe numele lui complet Giacomo Girolamo Casanova de Seingalt s-a născut la 2 aprilie 1725 la Veneția.

A fost un aventurier amoros italian, devenit celebru prin peripețiile sale galante, evocate în „Memoires” („Povestea vieții mele”) scrise între anii 1791 și 1798, care cuprind existența sa aventuroasă și experientele sale, convingerile sale, care se remarcă printr-o bună cunoaștere și descriere a moravurilor epocii.

În epocă nu avea reputaţia unui seducător. Mitul său este rezultatul celor 12 volume de memorii scrise de dânsul și găsite după moartea sa.

În aceste memorii, Casanova povestește că de-a lungul celor 73 de ani de viață, a făcut dragoste cu 132 de femei, printre care aristocrate, actrițe, dansatoare, servitoare, chiar și cu câteva cățugărițe!

Spre deosebire de fictivul Don Juan, Giacomo Casanova nu a fost un prădător sexual. El se îndrăgostea de-a binelea de multe dintre femeile pe care le-a avut și scopul lui, atunci când le ademenea în iatacul său, era să le satisfacă pe ele în primul rând.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Era bisexual şi şi-a început cariera în Veneţia ca un soi de „rent boy”. Apetitul său sexual nu cunoştea discriminări. A avut o legătură cu un sodomit, Camille, în închisoare iar alte întâlniri sunt documentate în notiţele sale: cu un anume Ismail în timpul unei călătorii la Constantinopol sau cu locotenentul Lunin în timpul şederii la St. Petersburg.

A evadat din închisoarea din palatul Dogelui, una din cele mai faimoase ale epocii. Motivul întemniţării în 1755 a constat în fascinaţia sa faţă de ocultism, care l-a împins către fraudări prin trucuri magice. A evadat în noaptea de Halloween a anului următor săpând un tunel cu ajutorul unui prieten şi a unei bare de fier, după care a căutat exil la Paris.

Dacă nu aveți timp să citiți cele 12 volume autobiografice ale lui Casanova, vă prezentăm câteva dintre recomandările de seducție pe care marele aventurier le recomandă, care reprezintă adevărate lecţii despre dragoste şi sex, tehnici de seducţie care funcţionează perfect şi azi:

Învaţă să spui „poveşti“

Casanova era un orator desăvârşit, plin de savoare, cu o cultură vastă. Reuşea să captiveze o femeie prin felul în care vorbea despre cele mai banale lucruri, până în momentul în care aceasta era complet absorbită de cuvintele sale. Bărbatul care ştie să vorbească astfel încât să câştige încrederea şi admiraţia unei femei, va reuşi mult mai repede stabilească o relaţie intimă cu ea.

Trăieşte clipa

Să alergi după femei nu trebuie să devină un scop în viaţă. Femeile sunt atrase de bărbaţii care duc o viaţă interesantă, plină de provocări, de firile amuzante, relaxate, care inspiră siguranţă de sine. Astfel, femeile vor face automat diferenţa între un astfel de bărbat şi restul, iar modul său de a trăi va deveni o „armă” de seducţie în sine.

Tratează fiecare femeie ca şi cum ar fi unica

Femeile adoră ideea de romantism şi le place să se simtă unice. Bărbaţii care înţeleg asta şi nu tratează toate femeile la fel, care încearcă să descopere ce le face fericite, ce pasiuni şi aspiraţii au, le va câştiga inima cu siguranţă, scrie adevarul.ro. Casanova era extrem de atent la emoţiile femeilor. Înţelegea, de asemenea, că balanţa se înclină mai mult atunci când îi arăţi că îţi pasă de ea şi că eşti atent la dorinţele sale.