Căsătorii aranjate în Italia între românce și pakistanezi. „Câștigau între 10.000 și 13.000 de euro”

Un caz care are ca 44 de persoane cu titlul de inculpați a ajuns în aceste zile în fața judecătorului pentru audiențe preliminarii de la Tribunalul din Cremona, fiind vorba despre persoane implicate în organizarea de căsătorii false cu scopul de a obține, cu ușurință, permisul de ședere în Italia pentru cetățeni extracomunitari. Protagoniștii acestor căsătorii erau cetățeni pakistanezi care se căsătoreau cu femei românce, relatează Gazzetta di Parma.

„Potrivit Parchetului din Cremona, au avut loc 20 de căsătorii false în total pentru care sunt vizați 44 de inculpați, inclusiv organizatori, intermediari, soți, mirese, martori ai soților, interpreți ai soților, chiar și unele rude ale soților. Pentru fiecare căsătorie aranjată a se câștigau sume cuprinse între 10.000 și 13.000 de euro”, scrie sursa citată.

Cele 20 de căsătorii au avut loc între anii 2014 și 2017 în localități precum Parma, Fidenza, Salsomaggiore și Busseto, precum și în Piacenza. Agenții Gărzii de Finanțe au efectuat o serie întreagă de investigații, interceptând și apeluri și urmărindu-i pe soți. Urmăririle le-au permis anchetatorilor să constate uneori situații de-a dreptul incredibile, în care mirii, odată ieșiți din primării, se salutau și o luau pe străzi diferite fără a se mai întâlni vreodată.

Scopul acestor aranjamente era acela de a le permite cetățenilor pakistanezi să prezinte un certificat de căsătorie la Poliție pentru a demonstra că sunt căsătoriți cu un cetățean al unui stat UE și pentru a obține astfel permisul de ședere în Italia. Inculpații trebuie să răspundă acum în tribunal pentru infracțiuni precum favorizare agravată a imigrației clandestine și fals ideologic într-un act public prin inducerea în eroare a funcționarului public.

Distribuie acest articol