Cătălin își pierde viața în Italia la numai 19 ani în urma unui tragic accident rutier

Cătălin Lucian Iuoras avea doar 19 ani și ca orice tânăr la vârsta sa a petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă, 27 iulie 2019, cu prietenii săi în căutare de distracție. Dar ceea ce ar fi trebuit să rămână în amintirea lor ca o noapte de distracție, s-a terminat în tragedie după ce mașina cu care se întorceau spre casă s-a lovit de un camion în localitatea Montecastrilli din provincia Terni.

Era în jurul orei 4:00 din dimineața zilei de sâmbătă când Cătălin și cei trei amici cu care a ieșit în oraș se întorceau acasă la bordul unui automobil Volkswagen Golf. La volan se alfa unul dintre prietenii conaționalului nostru, un bărbat italian de 31 de ani, pe nume David Leonardi.

Ajunși în dreptul gării din Montecastrilli, pe drumul european E45, Leonardi a pierdut controlul volanului și mașina a intrat pe celălalt sens de mers, ajungând să se izbească astfel în mod violent de un camion care venea din față. În urma impactului, toți cei patru pasageri din automobilul Volkswagen au suferit răni foarte grave și a fost necesară intervenția pompierilor pentru a-i scoate dintre fiarele mașinii.

Camionul de care mașina Volkswagen Golf s-a izbit. Sursa foto: Umbria On

Operațiunea de extragere a răniților dintre fiare a durat până aproape de ora 7:00, iar toți cei patru tineri au fost transportați la spitalul Santa Maria din Terni cu ambulanțele. Din păcate, David Leonardi nu a mai ajuns cu viață la spital, iar conaționalul nostru, Cătălin Iuoraș, a decedat apoi în sala de operații. Ceilalți doi pasageri se află la reanimare în momentul de față cu răni foarte grave și nu se știe dacă vor supraviețui măcar ei.

Cătălin Lucian Iuoraș, 19 ani, mort în accidentul rutier de la Montecastrilli (Terni) în dimineața zilei de sâmbătă, 27 iulie 2019. Sursa foto: Terni Today

„Un pacient în vârstă de 31 de ani a ajuns la secția Urgențe deja mort și nu s-a mai putut face nimic nici pentru tânărul de 19 ani care a murit în sala de operații. Ceilalți doi pacienți, în vârstă de 20 și 25 de ani, sunt internați la reanimare cu mai multe răni foarte grave. Ne menținem rezervați în privința șanselor lor de supraviețuire”, a răspuns conducerea spitalului la solicitarea presei pentru mai multe informații.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
David Leonardi, 31 de ani, mort și el în accidentul rutier de la Montecastrilli (Terni) în dimineața zilei de sâmbătă, 27 iulie 2019. Sursa foto: Terni Today

Cătălin Iuoraș, la fel ca și ceilalți trei prieteni ai săi, erau rezidenți cu toții în Terni, iar asupra accidentului investighează acum procuratura din localitate care, pe baza probelor adunate de carabinieri, va reconstrui dinamica accidentului pentru a putea atribui eventuale responsabilități. Momentan se presupune că tragedia ar fi fost cauzată de viteza excesivă cu care David Leonardi conducea, dar nu se exclude de asemenea ca accidentul să fi fost provocat de un moment de neatenție din partea șoferului mașinii Volkswagen.

Mașina Volkswagen Golf în care se afla conaționalul nostru și cei trei prieteni ai săi. Sursa foto: Umbria On