Cătălin, mort în Italia la 16 ani. Doliu oficial în localitatea unde trăia cu familia

Comunitatea din Castel Sant’Elia, provincia Viterbo din Lazio este îndoliată după moartea tragică a lui Cătălin Săvel Balan, un adolescent român de 16 ani găsit decedat după două zile de căutări. „Un suflet frumos, un suflet prețios”, așa își aduc aminte de el cei care l-au cunoscut.

Cătălin, descris ca un „băiat model”, pasionat de muzică, a fost găsit spânzurat într-o zonă rurală din apropierea localității, relatează Viterbo Today.

Duminică, 17 decembrie, băiatul a plecat de acasă pe drumul care duce către localitatea Pianavella. Camerele de supraveghere l-au înregistrat pe Rio Vicano, iar după ce telefonul său a devenit inactiv, căutările s-au concentrat în acea zonă.

O echipă extinsă formată din carabinieri, voluntari de la Protecția civilă, pompieri, unități cinofile și un grup de vânători locali s-a mobilizat pentru a-l găsi.

Marți, trupul neînsuflețit al băiatului a fost găsit atârnat de un copac între Castel Sant’Elia și Civita Castellana.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Primarul din Castel Sant’Elia, Vincenzo Girolami, a declarat doliu în localitate, exprimându-și profundul regret pentru această tragedie.

Colegii lui Cătălin de la Liceul Colasanti, unde studia contabilitatea, sunt în stare de șoc și durere. La școală au așezat o fotografie și o chitară pe banca lui, în semn de omagiu.

Funeraliile adolescentului român sunt programate miercuri, ora 15:30, la biserica din Sant’Elia.

410026973_708901631333364_3794259720971548697_n

Familia lui Cătălin Balan, de naționalitate română și bine integrată în comunitatea locală, primește în aceste momente un val de sprijin și condoleanțe.

Mesaje emoționante de susținere au fost exprimate de către locuitori. Iată câteva dintre ele:

„Sincere condoleanțe. Dumnezeu să vă mângâie sufletele îndurerate!”

„Condoleanțe, nu am cuvinte, Dumnezeu să-l odihnească în pace și vouă multă putere!”

„Ce durere, ce tristețe! Bunul Dumnezeu să-i odihnească sufletul în lumină, liniște și pace!”

„Nu există cuvinte de alinare care să poată ușura durerea sufletelor voastre. O tragedie fără margini! Fie ca Dumnezeu să-l primească pe Cătălin în regatul său și să vă dea vouă, familiei, forța de a merge mai departe.”