Catania: cadavrul decapitat care se presupune că ar fi al unui român, va fi supus luni autopsiei și examenului ADN

Autoritățile din Caltagirone, provincia Catania, continuă ancheta pentru a descoperi identitatea bărbatului ucis și decapitat, cu brațele tăiate, al cărui corp neînsuflețit a fost găsit într-o pădure de pini, la periferia localității, în dimineața de 8 decembrie 2017.

Cadavrul a fost descoperit la marginea unui drum de țară, de către un vânător care a ieșit la plimbare cu câinele său în acea zonă. Vânătorul a anunțat imediat carabinierii, care au deschis o anchetă pentru a descoperi făptașul sau făptașii acestei oribile crime.

Din primele indiscreții ale autorităților, reiese că victima ar fi un muncitor român, cu vârsta între 40 și 50 de ani, dar identitatea nu poate fi stabilită cu exactitate decât în urma unei anchete detaliate. Medicul legal Maria Francesca Berlich, care a executat o primă inspecție a cadavrului, susține că bărbatul ar fi fost ucis în noaptea de joi spre vineri, 8 decembrie.

Procurorul Giuseppe Verzera de la Procuratura din Caltagirone a dispus astfel ca luni să fie executată autopsia și examenul DNA asupra corpului neînsuflețit, în speranța că se vor obține noi elemente care vor ajuta investigatorii să identifice victima și poate chiar și motivul acestei oribile crime, scrie ziarul La Repubblica.

Anchetatorii susțin că asasinarea acestui om ar fi avut loc într-un alt loc iar cadavrul a fost apoi aruncat în pădurea de pini din localitate. Decapitarea și tăierea brațelor victimei au fost efectuate de către criminal sau criminali pentru a împiedica identificarea bărbatului ucis.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sunt interogate, de asemenea, persoane din comunitatea care provine din estul Europei, care sunt rezidente în zonă, și se caută și în baza de date a persoanelor dispărute pentru a găsi elemente care vor putea ajuta la identificarea victimei.

Procurorul Verzera declară că deși modalitatea în care a fost executată această crimă poate părea de tip mafiot, anchetatorii cred că bărbatul a fost omorât de cineva din sfera personală.

Distribuie acest articol