Catania: fiul de 15 ani al unei femei românce și-a ucis tatăl vitreg italian. L-a împușcat în cap și apoi l-a aruncat într-o gură de canalizare

Investigații la locul unde a avut loc crima. Sursa foto: lasicilia.it

Trupul neînsuflețit al unui bărbat italian de 71 de ani a fost găsit în jurul orei 2:30 din noaptea de joi spre vineri, 6 octombrie 2017, într-o gură de canalizare din grădina locuinței sale din localitatea Pedara, provincia Catania.

Victima, pe nume Domenico Citelli, se pare că era însurat cu o femeie română dar aceasta era plecată de mult timp de acasă, însă fiul femeii încă mai locuia cu bărbatul italian. Între victimă și tânărul de numai 15 ani ar fi existat de mai mult timp diferite neînțelegeri.

Potrivit primelor informații, în urma anchetei desfășurate de carabinierii din Pedara sub comanda procurorului Carmelo Zuccaro, tânărul de 15 ani, fiul femeii românce, a fost arestat împreună cu un prieten de-al său, tot român, în vârstă de 16 ani, amândoi acuzați de omor deosebit de grav cu premeditare și în complicitate precum și de ascunderea cadavrului, relatează Il Giornale .

Conform celor scrise de sursa citată, cei doi tineri ar fi recunoscut crima în fața autorităților, mărturisind că tânărul de 15 ani l-a împușcat pe Citelli în cap, în prezența prietenului său,  folosind o pușcă de calibrul 12, proprietate personală a bărbatului omorât. Ulterior, cei doi tineri au introdus corpul fără viață al bărbatului italian într-un sac și l-au legat cu sfori, apoi l-au aruncat într-o gură de canalizare din grădina locuinței celor doi. Potrivit sursei citate, conflictul între fiul femeii românce și tatăl său vitreg ar fi pornit din motive legate de bani.

Alarma a fost dată de vecinii bărbatului care, observând dispariția sa de câteva zile au anunțat carabinierii. Autoritățile locale au început căutările imediat și odată găsit cadavrul au deschis o anchetă, suspectând încă de la început că teribila crimă a avut loc în interiorul familiei bărbatului italian.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Domenico Citelli nu avea precedente penale și era pensionat, acesta lucrând în trecut ca director regional în zonă.