Catanzaro: tânără română de 29 de ani violată și ținută în sclavie timp de 10 ani. Din violuri a născut doi copii fără nicio asistență medicală

Îi spărgea capul și apoi îi cosea rănile cu un fir de pescuit. O ținea sechestrată și legată de pat de circa zece ani.  O obliga să mănânce excrementele eliminate de el și mâncare stricată. A violat-o chiar și în timpul celor două sarcini.

Sunt faptele prin care ziarul Corriere della Sera începe să descrie cazul unei tinere românce de 29 de ani care a fost ținută în sclavie și violată timp de 10 ani de către un bărbat italian în vârstă de 52 de ani.

„A fost o scenă de film horror, aceea pe care au văzut-o carabinierii din localitatea Gizzeria, când au ajuns pe câmpul unde locuia Aloisio Francesco Rosario Giordano, de 52 de ani, care a fost oprit pentru un control în timp ce se afla la bordul unui autovehicul MotoApe, împreună cu fiul său de 9 ani. Starea în care se afla copilul, murdar și subnutrit, au trezit suspiciuni carabinierilor care au vrut să vadă în mod clar situația familială a bărbatului”, scrie sursa citată.

Carabinierii i-au cerut lui Giordano să-i însoțească în locuința sa, în ciuda faptului că acesta tot insista că nu are o locuință fixă. Odată găsită zona unde acesta locuia, militarii au descoperit o baracă făcută din plăci și deșeuri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În interiorul bărăcii se afla o femeie română de 29 de ani și o fetiță de 3 ani. Înainte de a intra în baracă, militarii au fost nevoiți să-și pună măști pe nas, atât de puternic fiind mirosul urât care provenea din acea „locuință”. Printre diferite obiecte de mobilier, carabinierii au găsit bidoane cu apă stătută, găleți pentru nevoile fizice și un pat din carton cu un suport de fier, fixat în pământ, unde femeia era ținută legată în lanțuri.

Pe corpul său, tânăra femeie română avea o pătură murdară și era plină de vânătăi, murdară și înfometată. Femeia părea paralizată. Alături de ea se afla fiica de 3 ani, care avea pe ea doar o vestă și care plângea, probabil din cauza foamei, mai scrie Corriere della Sera.

Din ulterioare verificări ale carabinierilor a reieșit că tânăra română a lucrat ca badantă pentru soția lui Giordano, care apoi a murit. Potrivit celor declarate de conaționala noastră când a fost salvată de carabinieri, se pare că trăia în acele condiții de zece ani și de un an de zile nu era lăsată nici să se spele măcar.

Femeia a mai povestit anchetatorilor că a suferit violențe de toate felurile din partea bărbatului italian și că nu a mai avut niciun fel de legătură cu lumea externă. Mai mult, a fost nevoită să treacă prin cele două sarcini și să aducă pe lume cei doi copii fără niciun fel de asistență medicală iar în ultimii ani copiii erau bătuți și obligați de către Giordano să asiste la bătăile pe care acesta i le aplica femeii românce.

„În 30 de ani de activitate profesională nu am văzut niciodată un astfel de caz”, a declarat procuratorul din Lamezia, Salvatore Curcio, care a dat ordin ca Aloisio Francesco Rosario Giordano să fie arestat imediat.

Femeia română și cei doi copii au fost dați în grija serviciilor sociale din localitate.

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

Distribuie acest articol