2.000.000 de persoane au tranzitat frontiera română de sărbători. Recomandări pentru zilele următoare

În perioada sărbătorilor de iarnă şi în primele zile ale anului 2019, traficul prin punctele de trecere ale frontierei României a înregistrat creșteri faţă de o perioadă normală, informează Poliția Română de Frontieră.

2.000.000 de persoane au tranzitat frontiera română de sărbători

Astfel, în perioada cuprinsă între 21 decembrie 2018 și 2 ianuarie 2019, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 2.000.000 de persoane, din care 1.070.000 pe sensul de ieşire din ţară şi 930.000 pe sensul de intrare în ţară, si 466.000 mijloace de transport, fiind înregistrată o creştere cu aproximativ 13 % faţă de acelasi interval de timp, dintr-o perioadă normală.

Cele mai mari valori de trafic, într-un timp scurt, au fost înregistrate la frontiera de vest, pe sensul de intrare în România

Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere ale frontierei din vestul ţării, pe unde au trecut aproximativ 727.000 persoane, cele aeroportuare – 577.000 persoane, dar şi cele de la frontiera cu R. Moldova – 304.000 persoane.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De exemplu, cel mai tranzitat punct de frontieră a fost P.T.F. Aeroport Henri Coandă cu un trafic de aproximativ 374.000 persoane, urmat de P.T.F. Nădlac II cu peste 262.000 persoane şi P.T.F. Borş unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 172.700 persoane. Totodată, la frontiera cu R. Moldova cel mai tranzitat punct de frontieră a fost Albiţa, cu un trafic de peste 122.000 treceri persoane.

Recomandări

Deoarece în perioada imediat următoare mulţi cetăţeni români se vor întoarce la reşedinţele lor din străinătate, se preconizează o creştere a traficului de persoane şi a mijloacelor de transport la frontierele din vestul tarii, fapt pentru care Poliţia de Frontieră Română recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei de la frontiera româno-ungară unde sunt 11 puncte de trecere ale frontierei cu specific rutier

Se menționează că la frontiera româno-ungară sunt 11 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier și, în total, sunt disponibile, atât pe sensul de intrare în țară, cât și pe sensul de ieșire, câte 52/54 de benzi de control pe sens.

Pe raza jud. Timiș:

- Continuarea după publicitate -
 • P.T.F. Cenad – Kiszombor

Pe raza jud. Arad:

 • P.T.F. Nădlac – Nagylak
 • P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota
 • P.T.F. Turnu – Batonnya
 • P.T.F. Vărșand – Gyula

Pe raza jud. Bihor:

 • P.T.F. Salonta – Mehkerek
 • P.T.F. Borș – Artand
 • P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany
 • P.T.F. Săcuieni – Letavertes

Pe raza jud. Satu Mare:

 • P.T.F. Urziceni – Vallaj;
 • P.T.F. Petea – Csengersima.

Participanții la traficul transfrontalier au la dispoziție aplicația Trafic On-line, dezvoltată de Poliția de Frontieră Română, ce poate fi accesată pe pagina de internet a instituției. Această aplicație online prezintă o medie a timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de așteptare sunt actualizați în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-și reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

@rotalianul