„Caut badantă. Ofer cazare, masă și remunerație adecvată”. Anunțul unui bărbat din Italia, imobilizat într-un scaun cu rotile

Giuseppe Pierobon, în vârstă de 53 de ani, domiciliat în provincia Padova, rămas imobilizat de la umeri în jos în urma unui grav accident, trăiește o realitate crudă în care lupta nu este doar cu propriul corp, ci și cu găsirea unui suport constant în viața sa de zi cu zi.

„Nu găsesc badantă”, a transmis el prin intermediul publicației Il Gazzettino și face un anunț disperat în acest sens.

De câteva luni de zile el nu mai reușește să găsească o îngrijitoare sau îngrijitor care să-l ajute. A căutat prin intermediul agențiilor, cu ajutorul asociațiilor de sector, a dus vorba de ici colo, a căutat pe internet, dar rezultatul se lasă așteptat.

photo_2023-10-04_15-37-02
Sursa foto: Il Gazzettino

Caută o persoană cu care să locuiască 24 de ore din 24, de luni până sâmbătă, cu permis de conducere B, cazare și masă gratuite, remunerație adecvată.

Giuseppe Pierobon  este imobilizat de la umeri în jos de la vârsta de 17 ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

A studiat la institutul Antonio Meucci. În timpul vacanțelor lucra și așa s-a întâmplat și în ziua în care a avut dramaticul accident. Se îndrepta spre locul de muncă cu un scuter model Vespa, când un camion nu a respectat un semn de stop și l-a lovit, catapultându-l de peretele unei case.

Viața lui Giuseppe a atârnat de un fir de ață, fiind salvat doar printr-o coincidență fericită: un medic de la Urgențe se afla în apropiere în acel moment și i-a oferit un prim ajutor de specialitate.

Deși viața i-a fost cruțată, leziunile suferite au fost extrem de grave. A urmat o perioadă lungă de reabilitare, inclusiv în străinătate, însă de atunci, Giuseppe a avut nevoie de suport constant din partea celorlalți.

În ciuda provocărilor dificile, Giuseppe nu s-a retras într-o viață de izolare și restricții. A găsit o modalitate admirabilă de a-și trăi viața, devenind competent în informatică, creând site-uri web și colaborând de ani de zile cu Centrul de prelucrare a datelor din localitatea Comune di Cittadella.

A participat la manifestații și întâlniri, s-a bucurat de concerte, cinema și lectură. La aproape 50 de ani, și-a îndeplinit unul dintre visele sale care a necesitat un curaj inimaginabil: a zburat cu o parapantă!

Totuși, Giuseppe nu poate duce această viață activă și independentă fără asistență. Deși familia și prietenii l-au sprijinit de-a lungul anilor, în ultimele luni, toate eforturile de a găsi un îngrijitor au fost zadarnice.

„Am încercat cu adevărat totul pentru a găsi pe cineva potrivit”, spun membrii familiei. Mai mulți candidați s-au prezentat, dar fie au refuzat în cele din urmă, fie nu aveau permis de conducere.

Orice persoană interesată sau care poate oferi suport este încurajată să contacteze familia la numărul de telefon +39 333 5364914.

În fața acestei situații inimaginabil de dificile, Giuseppe rămâne un simbol de reziliență și speranță, continuând să se bucure de viață cât poate de mult și încercând să găsească soluții acolo unde pare a fi un drum fără ieșire.