Român arestat în Italia după ce a adormit în tren și a greșit gara. Era un fugar căutat de poliție

Carabinierii unității Radiomobile din Aurisina (Friuli-Venezia Giulia) au depistat un cetățean român în vârstă de 34 de ani, pe numele căruia exista un mandat european de arestare în scop de extrădare.

Condamnat la trei ani de închisoare pentru infracțiuni comise în România în anul 2016, acesta a reușit să fugă în Italia.

După ce a petrecut un timp lucrând la negru în regiunea Calabria, fugarul și-a găsit prin intermediari un loc de muncă în Austria, ca tăietor de lemne, și a plecat cu trenul către destinația noului loc de muncă, relatează Tele Friuli.

Din păcate, în timpul călătoriei a adormit și când s-a trezit, în loc de Tarvisio, în nord-estul provinciei Udine (la granița cu Austria) unde se îndrepta, s-a trezit în gara Visogliano, din localitatea Sistiana, la granița Italiei cu Slovenia, fără niciun ban și fără altă posibilitate de a-și relua călătoria către Austria.

În lipsa altor idei, românul a încercat să ceară bani trecătorilor din centrul localității Sistiana, moment când a fost văzut de carabinierii unității Radiomobile din Aurisina. Aceștia i-au verificat actele și au descoperit că este pus sub urmărire de către Autoritatea Judiciară din România, așa că l-au arestat și dus la închisoare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un alt român a fost arestat de aceiași carabinieri la distanță de câteva zile

Cu doar câteva zile în urmă, aceiași carabinieri ai unității Radiomobile din Aurisina, în timpul unui serviciu de control în zona de frontieră dintre Italia și Slovenia, efectuat în apropiere de Fernetti, au verificat actele altui cetățean român, culmea, în vârstă tot de 34 de ani, care era destinatarul unui mandat de arestare emis de Parchetul din Bologna, fiind nevoit să execute o pedeapsă pentru înșelăciune și nerespectarea interdicției de întoarcere în Bologna.

Conform nordest24.it, specialitatea sa era să facă achiziții din magazinele orașului Bologna plătind inițial cu o bancnotă falsă de 200 de euro și după un anumit interval de timp, plângându-se de calitatea proastă a produsului achiziționat, cerea rambursarea banilor, obținând astfel bancnote autentice.

După formalitățile obișnuite, acesta a fost arestat la rândul său și dus la închisoare, unde va executa o pedeapsă de o lună și zece zile.

@rotalianul