Arestat în Italia: Valentin era căutat în toată Europa, a violat o minoră în România

Poliția de Stat din provincia italiană Caserta a arestat în aceste zile un infractor român foarte periculos și cu numeroase antecedente penale, care era dat în urmărire internațională de circa un an și jumătate și care se ascundea în Italia.

Valentin-Ionel Amarinei, în vârstă de 38 de ani, a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru viol asupra unei fete minore. Fapta a avut loc în anul 2010, într-un bar din Bicaz, județul Neamț, unde Amarinei, ajutat de un complice pe nume Bălan Virgil, a atras prin înșelăciune minora în baia localului unde au obligat-o să întrețină raporturi sexuale cu ei.

Procesul a durat circa șapte ani, iar Amarinei a fost arestat între timp și condamnat pentru alte infracțiuni, printre care și un alt viol care a avut loc în comuna Bicazu Ardelean. După câțiva ani însă a fost eliberat pentru bună purtare și a fugit din România înainte de a fi pronunțată sentința în celălalt dosar.

Când a sosit condamnarea pentru violul din 2010 din Bicaz, care a fost pronunțată în data de 19 noiembrie 2017, Valentin Amarinei era de negăsit, iar IPJ Neamț l-a dat în urmărire internațională. Infractorul a fost căutat astfel de autoritățile din toate țările europene timp de un an și jumătate, ținând cont de faptul că este un om periculos.

Zilele trecute însă Amarinei a fost localizat în Italia. Mai exact, în localitatea Villa di Briano din provincia Caserta, unde era găzduit și ascuns de niște români. Ceea ce i-a ajutat pe polițiștii italieni să-l descopere pe infractor a fost un denunț făcut de un localnic împotriva lui pentru distrugere de bunuri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul a fost închis într-un penitenciar din Caserta și urmează să fie extrădat în România pentru executarea pedepsei.