Cauza accidentului din Italia care a dus la moartea a 21 de oameni. Șoferul s-a simțit rău la volan

21 de persoane și-au pierdut viața în accidentul de autobuz de la Mestre, inclusiv Alberto Rizzotto, șoferul în vârstă de 40 de ani, originar din Tezze di Piave, Vazzola, în provincia Treviso. Alți 15 oameni sunt răniți.

Autobuzul, aparținând companiei Martini și închiriat de societatea „La Linea” pentru transportul turiștilor către campingurile Hu și Jolly de la Marghera, s-a prăbușit în mod fatal de pe un viaduct, de la o înălțime de 10 metri.

În autobuz erau turiști ucraineni, croați, francezi și germani. Numai șoferul era italian, informează Today.it.

photo_2023-10-04_11-47-40
Alberto Rizzotto. Foto: Today.it

Prima ipoteză luată în considerare de către anchetatori este aceea că șoferul s-a simțit rău în timp ce era la volan și a pierdut controlul vehiculului.

Martorii oculari au semnalat că autobuzul nu mergea cu viteză excesivă și a lovit de două ori parapetul înainte de a cădea în gol, prăbușindu-se peste calea ferată situată mai jos.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Expert, prudent, mereu zâmbitor

Alberto Rizzotto nu era doar un șofer de autobuz. Era omul mereu vesel și mândru de munca sa, respectat și apreciat în comunitate.

Un mesaj emoționant a fost postată pe Facebook de o amică a acestuia:

„Nu vreau să cred… Alberto, erai atât de mândru de munca ta, trebuia să ne duci pe toți cu autobuzul tău la petrecerea clasei… tu, întotdeauna cu zâmbetul pe buze și cu nelipsitul tău ‘ciao classe come state?’ (bună, clasă, cum stați?). Ți-am scris imediat ce am auzit, sperând că nenorocita premoniție pe care o aveam să nu fie adevărată… La revedere Alby, zboară și protejează-ți familia ta dragă…”

Primarul din Vazzola, Giovanni Zanon, a spus despre șofer:

„Un tânăr liniștit, la fel ca familia sa – nu l-am văzut de ceva timp, călătorea mult; chiar duminică am fost la prânz cu părinții săi și cu Pro Loco. E o veste care m-a lăsat fără cuvinte.”

O analiză în profunzime: cauza tragediei

Cercetările în cazul acestui accident oribil continuă. Deși faptul că șoferul s-a simțit brusc rău este ipoteza principală, având în vedere că practic nu există semne de frânare, alte scenarii, precum o defecțiune, o deviere bruscă din cauze încă necunoscute sau o coliziune cu un alt vehicul înainte de prăbușire, nu sunt excluse.

Cu toate acestea, ipotezele privind somnul, o manevră periculoasă sau viteza excesivă par să fie puțin probabile, în lumina informațiilor curente.

Prin urmare, timpul și investigațiile aprofundate vor dezvălui în cele din urmă circumstanțele exacte ale acestei catastrofe și, sperăm, vor oferi un oarecare grad de închidere celor afectați de acest dezastru.

Un adio dureros

Comunitatea, prietenii și familia își iau rămas bun de la Alberto și de la celelalte 20 de victime, cu inimile sfâșiate de durere și în căutarea de răspunsuri într-o tragedie care a lăsat un oraș și o întreagă țară în stare de șoc. Foto accesând link-ul de mai jos.

GALERIE FOTO DE LA LOCUL ACCIDENTULUI