Cauza bagajelor pierdute la aeroport: „Prea multe valize de culoare neagră, nu le mai putem deosebi”

Haosul bagajelor la aeroport? „Prea multe valize negre”, a afirmat directorul aeroportului din Frankfurt, potrivit căruia ar fi prea greu să se distingă bagajele unul de celălalt.

Stefan Schulte, managerul aeroportului german din Frankfurt, a dat vina pe valizele negre ale pasagerilor pentru haosul bagajelor care are loc în această perioadă pe aeroporturile europene. El a spus că lucrătorii și chiar pasagerii au probleme în a distinge o valiză una de alta și, prin urmare, recomandă folosirea de valize de diverse culori pentru a fi mai ușor de identificat.

Analiza managerului s-a încheiat așadar cu sugestia către pasageri să folosească valize colorate, dar nu a abordat problema lipsei de personal la sol, cauzată de disponibilizările operate în timpul pandemiei. Doar aeroportul din Frankfurt a disponibilizat peste 3000 de lucrători.

Cu toate acestea, potrivit autorităților aeroportului din Frankfurt, prezența a circa 2.000 de bagaje blocate în depozitele aeroportuare este din vina pasagerilor pentru că „mulți oameni călătoresc cu valize negre, ceea ce face foarte dificilă identificarea acestora”, a declarat pentru The Guardian Thomas Kirner, purtătorul de cuvânt al aeroportului german.

- Continuarea articolului după publicitate -

Analiza omite faptul că, în timpul pandemiei, aeroporturile și companiile aeriene au concediat zeci de mii de lucrători care nu au mai fost reangajați după reluarea normală a programelor de zbor. Aceste reduceri de personal – cuplate cu reluarea traficului aerian care nu mai este limitat de restricții – au dus sectorul aerian într-un haos, neputând reveni la gestionarea fluxurilor de pasageri fără un plan structural de angajare.

La aceasta de adaugă și numeroase greve de personal, lucrătorii protestând pentru o îmbunătățire generală a condițiilor de muncă și cu siguranță nu pentru culoarea valizelor pasagerilor.

Susține publicația noastră!

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Ai nevoie să trimiți bani acasă?

Transfer GO