Cauza bagajelor pierdute la aeroport: „Prea multe valize de culoare neagră, nu le mai putem deosebi”

Haosul bagajelor la aeroport? „Prea multe valize negre”, a afirmat directorul aeroportului din Frankfurt, potrivit căruia ar fi prea greu să se distingă bagajele unul de celălalt.

Stefan Schulte, managerul aeroportului german din Frankfurt, a dat vina pe valizele negre ale pasagerilor pentru haosul bagajelor care are loc în această perioadă pe aeroporturile europene. El a spus că lucrătorii și chiar pasagerii au probleme în a distinge o valiză una de alta și, prin urmare, recomandă folosirea de valize de diverse culori pentru a fi mai ușor de identificat.

Analiza managerului s-a încheiat așadar cu sugestia către pasageri să folosească valize colorate, dar nu a abordat problema lipsei de personal la sol, cauzată de disponibilizările operate în timpul pandemiei. Doar aeroportul din Frankfurt a disponibilizat peste 3000 de lucrători.

Cu toate acestea, potrivit autorităților aeroportului din Frankfurt, prezența a circa 2.000 de bagaje blocate în depozitele aeroportuare este din vina pasagerilor pentru că „mulți oameni călătoresc cu valize negre, ceea ce face foarte dificilă identificarea acestora”, a declarat pentru The Guardian Thomas Kirner, purtătorul de cuvânt al aeroportului german.

Analiza omite faptul că, în timpul pandemiei, aeroporturile și companiile aeriene au concediat zeci de mii de lucrători care nu au mai fost reangajați după reluarea normală a programelor de zbor. Aceste reduceri de personal – cuplate cu reluarea traficului aerian care nu mai este limitat de restricții – au dus sectorul aerian într-un haos, neputând reveni la gestionarea fluxurilor de pasageri fără un plan structural de angajare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La aceasta de adaugă și numeroase greve de personal, lucrătorii protestând pentru o îmbunătățire generală a condițiilor de muncă și cu siguranță nu pentru culoarea valizelor pasagerilor.

Distribuie acest articol