Caz cutremurător în Italia, o bonă și-a dat viața pentru a salva fetița de care avea grijă

Un caz care a întristat în mod deosebit comunitatea bonelor din Italia este cel al unei femei de naționalitate filipineză, în vârstă de 50 de ani, care a decedat la spital după ce a încercat să salveze de la înec fetița de 2 anișori de care avea grijă.

S-a întâmplat în jurul orei 11.00, într-o vilă privată de pe via Sabbiuno din Bologna, informează La Repubblica. Fetița petrecea câteva zile de vacanță în casa de vară a bunicilor, supravegheată constant de personalul de serviciu și de bona filipineză în care familia avea deplină încredere.

Micuța se juca lângă piscină, când a căzut a căzut accidental în apă. Dădaca, aflată în apropiere, s-a aruncat în apă pentru a o salva deși nu știa să înoate. Un gest curajos, dar care nu i-a fost de folos fetiței și nici bonei. Alte persoane, care făceau parte din personalul de serviciu, au sărit în ajutorul lor.

A fost chemată imediat o ambulanță. Fetița a fost transportată la secția de urgență pediatrică de la Spitalul Sant’Orsola. Starea ei este considerată gravă de medici, deși respiră independent. În aceste ore este ținută sub strictă observație, în prognostic rezervat, la secția Reanimare.

Condițiile bonei au fost încă de la început mai complicate. Personalul sanitar de la 118 a transportat-o ​​la spitalul Maggiore, unde a fost internată la terapie intensivă, dar la scurt timp a murit. Medicii presupun că, pe lângă simptomele de înec, femeia a avut și alte stări de rău care au agravat tabloul clinic general și au dus la decesul ei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI