Cazul Andreei Rabciuc în Italia, ultimele mesaje ale tinerei românce scrise pe o masă de lemn

Andreea Rabciuc, o româncă în vârstă de 27 de ani, campioană la tir, dispărută de doi ani în Italia, a devenit subiectul unei anchete complexe după ce resturile sale umane au fost descoperite într-o casă de țară veche, abandonată, situată în Castelplanio, provincia Ancona.

Anchetatorii au găsit un mesaj scris cu markerul (cariocă) pe o bucată de lemn, aproape de scheletul tinerei, care pare să arunce o lumină nouă asupra circumstanțelor dispariției sale, informează Il Resto del Carlino.

1200-20240207111456 (5)
Andreea Rabciuc și casa unde au fost descoperite resturile umane care i-ar aparține

Mesajul, care include fraze precum „Se lui non me lo avesse tolto avrei chiamato mamma” (Dacă el nu mi l-ar fi luat, aș fi sunat-o pe mama) și „vi voglio bene” (vă iubesc), sugerează o luptă interioară și o posibilă intenție de a-și lua viața.

Mesajul „Dacă el nu mi l-ar fi luat, aș fi sunat-o pe mama”, se referă la Simone Gresti, partenerul ei de 44 de ani și principalul suspect în caz. Bărbatul i-ar fi oprit telefonul, înainte ca tânăra româncă să plece de la rulota unde petrecuseră toată noaptea împreună cu o pereche de prieteni.

Pe lângă mesajul scris pe o masă de lemn, anchetatorii au confiscat și un marker, care va fi analizat pentru a determina dacă a fost folosit de Andreea pentru a scrie mesajul respectiv.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De asemenea, a fost găsit un fular recunoscut de mama Andreei, Georgeta Cruceanu, ca aparținând fiicei sale, deși aceasta nu a putut confirma dacă scrisul de pe lemn îi aparține de asemenea fiicei sale.

Aceste descoperiri au adăugat o nouă acuzație la dosarul lui Simone Gresti, aceea de instigare la sinucidere, pe lângă celelalte acuzații.

Gresti, care este investigat pentru omor voluntar, sechestrare de persoană și trafic de droguri, și-a susținut nevinovăția, afirmând că Andreea i-a lăsat voluntar telefonul înainte de a dispărea.

Conform relatărilor, în noaptea dispariției, Andreea și Simone au avut o dispută aprinsă, care a culminat cu decizia ei de a părăsi locația fără telefonul ei mobil.

Prietena care se afla cu ei a încercat fără succes să o convingă pe Andreea să se întoarcă.

Procurorul Irene Bilotta evaluează ipotezele, așteptând rezultatele autopsiei, analizei ADN și examinării oaselor pentru a determina dacă trupul neînsuflețit a fost mutat sau dacă totul a fost înscenat pentru a deruta ancheta.

Asta pentru că în casa respectivă intraseră deja în perioada anterioară descoperirii resturilor umane un youtuber, un pompier și un voluntar de la Protecția civilă și niciunul nu a observat scheletul sau craniul, ceea ce ridică întrebări despre poziționarea și vizibilitatea rămășițelor.

@rotalianul