Cazul unei românce care dormea pe stradă în Italia în atenția autorităților: „Am convins-o cu greu să accepte ajutorul nostru”

Onoranze Funebri Alina

O româncă în vârstă de 39 de ani dormea ​​pe stradă de câteva zile la Mombretto di Mediglia, în provincia Milano. Cetățenii, serviciile sociale ale primăriei din localitate și cei de la Caritas i-au sărit în ajutor. „La început a refuzat ajutorul nostru, dar apoi a acceptat să fie găzduită la un centru de cazare din Milano”.

Comunitatea din Mombretto s-a mobilizat pentru a ajuta o femeie originară din România, care de câteva zile dormea ​​pe stradă, la Mediglia, între bar și oficiul poștal, înfășurată în niște pături pe care le purta cu ajutorul unui cărucior.

- Continuarea articolului după publicitate -

Cetățenii nu au trecut nepăsători pe lângă ea, unii dintre ei, împreună cu voluntari de la Caritas s-au apropiat încercând să-și dea seama dacă se simțea bine, după care administrația publică locală s-a mobilizat pentru a-i oferi asistență prin intermediul serviciilor sociale. Cu ajutorul carabinierilor și al unui traducător a fost posibil să se înțeleagă vârsta și naționalitatea femeii, care a spus că nu are pe nimeni în Italia, ci doar unele rude plecate în Spania.

Carabinierii au reușit să o identifice datorită cardului unei structuri din Milano unde conaționala noastră mergea din când în când pentru asistență. A fost chemat personalul sanitar de la 118 care a verificat starea de sănătate a femeii. Inițial, orice încercare de a o convinge să meargă într-un centru de primire s-a dovedit în zadar, dar, datorită intervenției unui rezident care are contacte cu o asociație, femeia a acceptat în cele din urmă să fie găzduită la un centru de cazare din Milano.

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos

Publicitate
Susține publicația noastră!