Ce declară autorii mesajului obscen anti-PSD: „L-am preluat de la românii veniți din străinătate”

Cei doi protestatari care au scris pe un deal din județul Cluj un mesaj anti-PSD au discutat cu polițiștii din Apahida, duminică, și au concluzionat că mesajul rămâne scris până când va fi lucrat terenul. Un alt mesaj, „Vă vedem”, a fost scris pe un deal din Sâmboleni.

Sorin și Alexandre au arat un câmp cu un mesaj obscen la adresa PSD.

Sorin a publicat pe contul său de Facebook fotografii cu mesajul adresat PSD „desenat” chiar în mirişte.

Pozele au fost făcute în satul Sâmboleni, comuna Cămăraşu, situat la 53 de kilometri de Cluj. E la aproximativ 60 de kilometri de Aeroportul Internaţional „Avram Iancu”, de unde și invitația pentru cei care călătoresc cu avionul să arunce o privire spre câmp.

Cei doi au avut nevoie doar de un GPS, niște calcule, un tractor și un combinator (utilaj tras de tractor – n.r.). Literele au cam 60 de metri și sunt groase de trei metri. Au fost gata în câteva ore.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„[…] noi voiam să scriem un mesaj, nu era ăsta mesajul, dar după ce am văzut imaginile cu cei care au venit din străinătate și au preluat ideea asta, adică ideea asta de litere, ne-am propus să facem și noi la fel”, a declarat Sorin pentru VICE România. „Este, într-adevăr, o chestie care poate fi considerată jignitoare, dar este în DEX explicație pentru cuvântul muie care nu are conotații defăimătoare”.

Explicațiile autorilor: „Mesajul l-am preluat de la românii din străinătate”

Sorin Bobiș, unul dintre cei doi protestatari din Cluj, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că le-a explicat polițiștilor că mesajul de pe deal nu a fost o trivialitate adresată cuiva, ci a fost vorba despre un mesaj-protest preluat de la românii veniți din străinătate.

„A fost o discuție cât se poate de civilizată, iar șeful Postului de Poliție Apahida a dorit să ne cunoască și să afle de ce am scris ceea ce am scris. Ne-a întrebat dacă vrem să scriem o declarație, am refuzat, nu s-a lăsat discuția cu urmări, nu s-a pus problema să fim amendați. Erau deranjați doar pentru cuvântul obscen folosit și le-am explicat că nu a fost o trivialitate adresată cuiva, ci a fost vorba despre un mesaj-protest pe care l-am preluat de la românii veniți din străinătate, nimic altceva. Mesajul va rămâne pe deal atât timp cât nu vom lucra terenul, care este o miriște, dar când vom începe să îl lucrăm, peste săptămână sau două, atunci va dispărea”, a spus Bobiș.

- Continuarea după publicitate - zandra.ro%20

Un mesaj anti-PSD a fost scris de doi protestatari din Cluj-Napoca pe un deal situat la 40 de kilometri de municipiu, cu litere pe o lățime de 60 de metri, să poată fi citit din avion.

Un mesaj anti-PSD a fost scris de doi protestatari din Cluj-Napoca pe un deal situat la 40 de kilometri de municipiu, cu litere pe o lățime de 60 de metri, să poată fi citit din avion.

Sâmbătă, aceiași protestatari au scris pe terenul unui deal din localitatea Sâmboleni, județul Cluj, mesajul „Vă vedem” preluat de la protestatarii din Sibiu.

Un mesaj anti-PSD a fost scris de doi protestatari din Cluj-Napoca pe un deal situat la 40 de kilometri de municipiu, cu litere pe o lățime de 60 de metri, să poată fi citit din avion. Sâmbătă, aceiași protestatari au scris pe terenul unui deal din localitatea Sâmboleni, județul Cluj, mesajul „Vă vedem” preluat de la protestatarii din Sibiu.