Ce povestește bărbatul român rănit în accidentul de pe autostrada din Bologna: „Aveam flăcările la un metru în spate”

Luni, 6 august, un tragic accident a avut loc pe o autostradă din Italia, în regiunea Bologna. O autocisteră care transporta substanţe inflamabile a intrat în plin în mai multe autovehicule ce se deplasau în faţa sa pe autostradă. Printre victimele acestui accident de proporţii, s-au numărat şi trei români.

Printre victimele accidentului din Bologna se numără şi Silviu Partenie, un român de 42 de ani, originar din Tecuci

Într-un interviu pentru observator.tv, el a relatat cum s-a petrecut totul. În urma accidentului, Silviu Partenie a rămas cu răni şi arsuri grave. Silviu Partenie conducea un camion, când a fost nevoit să oprească într-o coloană, pe autostradă, cauzată de un ambutaiaj. Câteva momente mai târziu a fost izbit puternic din spate, după ce o cisternă a intrat în coloana de maşini cu putere și ulterior a izbucnit un incendiu puternic.

Silviu Partenie povestește:

„Nu am realizat cine a intrat, cum a intrat. Am văzut în oglinda din dreapta un camion că intră pe banda de urgenţă, paralel cu mine, dar era terminat. În acelaşi moment am văzut în oglinda din stânga flăcări, chiar pe stânga, pe unde trebuia să cobor eu. N-am mai stat să mă gândesc ce să fac. Am desfăcut centura de siguranţă, am desfăcut uşa şi am sărit din cabină. Aveam flăcările la un metru în spate. Şi am luat-o la fugă. Şi cât am alergat, cam vreo 300 de metri aşa, a fost a doua explozie, la cisternă. Atunci pe moment, şi cu adrenalina, nici nu am realizat bine ce s-a întâmplat. După explozie nu simţeam nicio durere. Acum simt tot felul de dureri. Şi urechile încep să creeze probleme.”, a povestit românul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Printre victimele accidentului din Bologna se numără şi Silviu Partenie, român de 42 de ani, care afirmă că şi-a văzut moartea cu ochii

Silviu Partenie a fost spitalizat cu arsuri de gradul doi la Bologna. Din fericire românul de 42 de ani a fost externat şi s-a întors la Roma, alături de soţie şi cei doi băieţi ai lui

„Am anunţat imediat familia, mai bine să afle de la mine, decât să afle de la altcineva. Sunt bucuros, sunt bucuros că sunt în viaţă. Când am ajuns acasă, o emoţie puternică, am început să plâng. Şi eu şi soţia şi băieţii. În timp ce alergam să scap de flăcări în faţă vedeam doar imaginea lor, nimic altceva.”, a mai relatat românul.

Silviu Partenie merge zilnic la o clinică din Roma, pentru a îi fi tratate arsurile de pe braţe, picioare şi de la ceafă.