Ce spune italianul care i-a salvat viața Alinei, femeia română stropită cu acid și înjunghiată de bărbatul macedonean

Riccardo Scoponi, patronul restaurantului „Tonno e salmone”, este cel care i-a salvat viața Alinei, o tânără română de 30 de ani, care a intrat sâmbătă, 17 noiembrie, disperată în localul lui strigând: „Ajutor, mă omoară!”. Alina Emilia Pavel era urmărită de partenerul său, Sheval Ramadani, un bărbat macedonean care tocmai o stropise pe Alina cu acid pe față în centrul localității Civitanova Marche, din provincia Macerata, o localitate la malul Mării Adriatice de pe coasta Italiei.

«Am auzit o femeie strigând „Ajutor, mă omoară!” şi am intervenit. Nu mi-am dat seama de gravitatea situaţiei decât după ce am realizat că doamna era înjunghiată în abdomen», povestește Riccardo Scoponi, în vârstă de 29 de ani, citat de Cronache Maceratesi. „Fata a intrat plângând în restaurant, în jurul orelor 18:40. Pe faţă avea un lichid care strălucea, ne-a spus că a fost stropită cu acid şi că are nevoie să meargă la baie ca să se spele. Ne-am dus cu ea şi după 30 de secunde, în restaurant a intrat un tânăr care a spus că este soţul femeii şi a întrebat unde este. Ca să o putem proteja, ne-am prefăcut că nu ştim. Era extrem de ameninţător. L-am întrebat pe cine caută, însă, fata, în momentul în care i-a auzit vocea, i-a strigat să plece”, povesteşte Scoponi.

Numai că bărbatul macedonean nu a plecat ci s-a dus după Alina la toaletă

„Mai întâi, a tras-o de păr. Apoi l-am văzut cum scoate un cuţit din geacă. Am încercat să-l opresc şi să-l trag pe coridor. A vrut să mă lovească și pe mine apoi a înjunghiat-o pe fată”, îşi aminteşte tânărul italian. „L-am imobilizat dar încerca continuu să mă lovească pentru a se elibera și a termina traba cu femeia. În acel moment au intervenit angajații mei,  Francesco Sfredda și Dewan Bashar, s-au aruncat peste noi și ne-au trântit pe amândoi la pământ. În timpul ăsta, agresorul a pierdut din mână cuțitul.”

Intervenția eroică a lui Riccardo Scoponi, a făcut ca violența asupra tinerei românce să nu se termine cu decesul acesteia. Macedoneanul a fost predat autorităților și este acuzat de tentativă de crimă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Alina Pavel a fost transportată la spital și a fost operată de urgență, dat fiind că lama de 7 centimetri a cuțitului cu care a fost înjunghiată i-a străpuns ficatul iar acidul care i-a fost aruncat în față i-a afectat ochiul stâng.

,,Momentan pacienta se află în stare critică la Reanimare, situația este mai bună decât era ieri, când avea mai mult de 1 litru de sânge în abdomen. I-am făcut niște transfuzii și va trebui să așteptăm 72 de ore înainte de a spune că este în afara oricărui pericol”, a declarat doctorul chirurg Matteo Annesi, care a făcut parte din echipa de medici care a operat-o pe conaționala noastră.

Alina și Ramadani au avut o relație de lungă durată, până când tânăra română a decis că nu mai vrea să aibă de-a face cu el. Macedoneanul se pare că avea o soție și copii în Macedonia, pe care i-a abandonat pentru femeia română.

Cu timpul, în relația sa cu Alina Pavel, Ramadani devenea tot mai gelos, nu-i plăcea că lucrează într-un club de noapte și o suspecta că are alte relații. Gelozia bărbatului macedonean a împins-o pe conaționala noastră să termine relația cu el, dar acesta nu voia să accepte acest lucru. După mai multe insistențe care s-au finalizat mereu cu un refuz din partea româncei, Ramadani a decis că Alina trebuie să moară, decizie zădărnicită de intervenția promptă a lui Riccardo Scoponi.