Ce scrie presa din Italia despre Simona Halep. Românca a pierdut finala de la Roma fără drept de apel

Simona Halep a făcut un meci foarte slab în finala Turneului de tenis de la Roma și a fost învinsă fără drept de apel de ucraineanca Elina Svitolina, în două seturi.

În primul set, Halep a pierdut net cu scorul de 0-6. În setul II, tenismena româncă a echilibrat, dar Svitolina a fost mai inspirată și a reușit să câștige cu 6-3.

Simona Halep a lăsat senzaţia că pentru ea turneul de la Roma s-a încheiat după semifinala câştigată cu Maria Şarapova (40 WTA). Iar asta pentru că, după 24 de ore, liderul WTA a fost de nerecunoscut în confruntarea cu Elina Svitolina (4 WTA). Tenismena româncă a fost criticată în presa din peninsulă.

Gazzetta dello Sport: Fără istoric în finală. Din nou Elina, din nou Simona învinsă. Nimic nu s-a schimbat la Foro Italico.

Repubblica: Svitolina face „bis”, Halep e făcută KO în finală. Românca a jucat în favoarea lui Svitolina care și acum un an a bătut-o pe Halep în ultimul act al turneului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sky Sport: Elina Svitolina se confirmă pentru a doua ediție consecutivă regina Turneului BNL Internațional al Italiei. Pe terenul de tenis de la Foro Italico din Roma, ucraineanca a învins, la fel ca și anul trecut, pe numărul unu în lume, Simona Halep, în două seturi (6-0 6-4) după numai o oră și 7 minute de joc.

Eurosport: Ce finală grandioasă a făcut Svitolina! Din Simona Halep a rămas doar orgoliul. Ucraineanca a fost de neînvins, se confirmă ca fiind iarăși Regina Romei la tenis.

Tennis Circus: Simona Halep, epuizată în primul set. Svitolina a meritat să câștige!

Tennis.com: Svitolina şi-a apărat titlul la Openul Italiei fără a înfrunta vreo minge de break.

Site-ul WTA: Svitolina a obţinut a patra victorie în şase dueluri cu Halep şi a repetat succesul obţinut împotriva româncei în finala de anul trecut. Ucraineanca a avut 18 lovituri câştigătoare şi 14 erori neforţate şi n-a fost nevoită să anuleze vreo minge de break de-a lungul întâlnirii.

Site-ul oficial al turneului: Svitolina, din nou regină. A depăşit-o pe Halep cu un meci perfect.

Venită după o victorie entuziasmantă cu Maria Sharapova, Simona Halep a fost depășită complet de Elina Svitolina. Jucătoarea noastră a făcut un meci slab și a fost dominată. Una dintre marile probleme ale lui Halep a fost lipsa principalei sale arme, deplasarea în teren.

Simona a părut epuizată după maratonul de 2 ore și 30 de minute cu Sharapova. Pe parcursul turneului, românca s-a mișcat excelent, dar astăzi a fost depășită fizic. Halep s-a deplasat greu în teren, a ajuns cu întârziere la mingi și astfel a fost nevoită să lovească din poziții dificile, scrie în schimb presa română.