Femeia cea mai vârstnică din Europa trăiește în Italia și are 116 ani

Miercuri, 20 martie, la Poggio Imperiale, în provincia Foggia, a fost mare petrecere, Maria Giuseppa Robucci a împlinit 116 ani și a devenit cea mai vârstnică persoană din Italia și din întreaga Europă. La nivel mondial, italianca se clasează a doua, după japoneza Kane Tanaka care a împlinit 116 ani la data de 3 ianuarie a acestui an.

Nonna Peppa (bunica Peppa) a gestionat în viața sa pentru decenii întregi barul din sat, împreună cu Nicola Nargiso, soțul său, care a decedat în anul 1982. Cei doi au avut împreună 5 copii, trei băieți și două fete. Cel mai mare dintre băieți are acum 90 de ani, iar Nonna Peppa se mai laudă cu 9 nepoți și 16 strănepoți.

Până la vârsta de 100 de ani, bătrâna italiană nu a avut niciodată probleme de sănătate, în schimb, la 111 ani, în anul 2014, a fost operată la femur după o cădere și în 2017 a suferit o altă operație, la sân. Secretul longevității sale îl dezvăluie ori de câte ori are ocazia: „Mănânc puțin și sănătos.” Doar azi, de ziua ei, a făcut o excepție și a servit o felie mare de tort, de acum tocmai la anul, la următoarea aniversare, va mai mânca ceva dulce!

Giuseppa Robucci – Femeia cea mai vârstnică din Europa trăiește în Italia și are 116 ani. Foto: Corriere del Mezzogiorno