Ceartă aprinsă între o badantă din Italia și bătrânul asistat. Pensionarul a vrut să se arunce în gol

O situație îngrijorătoare a avut loc într-un apartament de la etajul întâi al unui bloc situat pe artera Adriatica Nord, în localitatea italiană Giulianova (provincia Teramo din Abruzzo).

Un bărbat în vârstă a amenințat zilele trecute că se va arunca de la balcon după o ceartă cu badanta sa.

Femeia a solicitat astfel intervenția forțelor de ordine, care s-a dovedit a fi crucială. O echipă de agenți de la Poliția Locală s-a grăbit să ajungă la domiciliul bărbatului, care se afla la marginea scării, gata să sară în gol.

Polițiștii au încercat apoi să-l convingă pe individ să nu-și ducă la capăt gestul, dar acesta pur și simplu nu voia să se conformeze.

Conform ziarului italian Il Messaggero, în același timp a fost solicitată intervenția unei ambulanțe de la 118, care a sosit imediat de la spitalul din Giulianova pentru a preveni orice eventualitate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dialogul cu el a durat mult timp, cu polițiștii poziționați pe lunga scară exterioară și pensionarul așezat la marginea superioară a acesteia.

Bătrânul a adus mai multe acuzații, fără rețineri, la adresa badantei sale, iar tensiunea dintre ei era vizibilă, mai precizează sursa citată.

Unii dintre agenții de poliție au menționat că au intervenit în trecut pentru un motiv similar, bărbatul amenințând și atunci că se va arunca în gol.

În cele din urmă, când forțele de ordine se pregăteau să-l ducă cu forța la spital pentru a-i fi aplicat tratamentul sanitar obligatoriu, pensionarul s-a calmat și a acceptat invitația polițiștilor de a se întoarce în casă.

Personalul medical de pe ambulanță a considerat  așadar că nu mai erau condiții pentru o internare obligatorie și a reușit să-l calmeze pe bărbat, dar teama că gestul său s-ar putea materializa a fost mare.

Distribuie acest articol