Cel mai bun student român din Europa: „Sunt unul din acei nebuni care doresc să se întoarcă în România”

Gala Studenților Români din Străinătate, a avut loc la Palatul Parlamentului, ieri, în data de 4 ianuarie 2018.

Cel mai bun student român din Europa este o tânără din Galați

Premiul pentru „Cel mai bun student român din Europa la nivel universitar” a fost acordat studentei Claudia Gabriela Mitrofan, care provine din Galaţi şi studiază la University of Cambridge din Marea Britanie.

„Nu mă aşteptam să primesc acest premiu, este o onoare pentru mine, dar consider că este un premiu al tuturor studenţilor români din străinătate care muncesc din greu, şi îşi pierd nopţile pentru a reprezenta cum trebuie România în străinătate. Eu sunt produs al educaţiei româneşti, probabil că destinul a făcut să studiez în Marea Britanie. Sunt unul din acei nebuni care doresc să se întoarcă în România şi sper ca România în care mă întorc să fie una mai bună. Le mulţumesc părinţilor care au crezut în mine când nici eu nu am mai făcut-o”, spune studenta.

Claudia Gabriela Mitrofan, sursa foto: Facebook

„Au trecut nouă ani de când am plecat din orașul meu natal Galați în Anglia pentru a studia Biochimia (în urma obținerii unei burse de studiu). După absolvirea studiilor de licență la Universitatea East Anglia, am lucrat un an în cadrul unei companii farmaceutice unde am dezvoltat anticorpi terapeutici, după care am făcut două masterate în cercetare. Mai apoi am obținut o bursă la Universitatea Cambridge pentru un Doctorat în Științe Medicale- cercetare în ramura cardiovasculară și metabolică, pe care l-am terminat în August 2016. Pentru că mi-a plăcut foarte mult aspectul clinic din cadrul cercetării medicale am decis să aplic pentru o bursă ca să aprofundez medicina. După ce termin facultatea îmi doresc să combin medicina clinică cu cercetarea. Visul meu cel mai mare este sa mă pot întoarce acasă în Romania pentru a ajuta la dezvoltarea cercetării.” scrie Claudia pe pagina de Facebook a LSRS filiala UK.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Tulia Alexandra Savulov, din oraşul Arad, care studiază la Universitatea Anahuac Puebla din America Latină, a câştigat premiul pentru „Cel mai bun student la categoria Alte Continente”, iar Eduard Dumitrescu a câştigat premiul pentru „Cel mai bun student roman din America de Nord”. Acesta provine din Târgovişte şi studiază la Clarkson University, Potsdam, New York, informează ZF.