Vremea a făcut prăpăd în nordul Italiei, cel puțin 5 persoane și-au pierdut viața

Vremea rea din nordul Italiei a făcut în ultimele zile daune materiale semnificative, dar și victime omenești. După ce ieri au fost înregistrate două persoane decedate, alte trei trupuri neînsuflețite au fost găsite astăzi, duminică, 4 octombrie. Regiunile Piemonte și Liguria solicită guvernului starea de urgență, scrie La Repubblica.

În această dimineață, trupul fără viață al unui bărbat a fost găsit printre resturile pe care furtuna din ultimele ore le-a adus la mal în zona Tre Ponti din Sanremo. Pare a fi un polițist plecat să facă jogging. Un alt cadavru a fost găsit la începutul după-amiezii în râul Roya din Ventimiglia, lângă satul Trucco. Un al treilea corp fără viață a fost de asemenea găsit în această după amiază. Se presupune că este al unei persone care a dispărut în timpul furtunii de pe partea partea franceză a văii Val Roya.

Trupul lui Samuel Pregnolato, 36 de ani din Quarona, (zona Vercelli), a fost adus ieri de ape pe malul râului Sesia din Borgosesia. Mașina bărbatului a căzut în râu vineri seară. Fratele lui, în vârstă de 21 de ani, a reușit să se salveze după ce s-a prins de niște ramuri. Un pompier în vârstă de 53 de ani, a murit în timpul intervenţiei în Vallle d’Aosta. Se numea Rinaldo Challancin, a fost lovit și ucis de un copac.

Furtuni și inundații în nordul Italiei

Cele mai afectate zone se află în bazinele râurilor Toce, Tanaro, Biellese şi Sesia.

În 24 de ore precipitațiile au depășit recordul istoric din anul 1958 cu 630 mm în Sambughetto (Verbano), 610 mm în Piedicavallo (Biella) și 580 în Limone Piemonte, în zona Cuneo.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ploile au fost nu numai intense, ci și concentrate și au provocat inundații, prăbușirea podurilor, a unor porțiuni de șosea, alunecări de teren și de noroi, căderea arborilor și a ramurilor. De asemenea, numeroase căi rutiere au fost blocate, mai multe sate rămânând izolate, fără apă potabilă și electricitate.

Giuseppe Conte a transmis pe pagina sa de Facebook că se află în contact permanent cu şeful Protecţiei Civile, Angelo Borrelli: „Asigurăm supravegherea constantă, în deplină coordonare cu teritoriile, cu o atenţie sporită acordată zonelor Valle d’Aosta, Piémont şi Liguria”, a ținut să precizeze premierul italian.