Cel puțin șapte morți în Italia, din cauza furtunilor și incendiilor de vegetație

Italia se confruntă cu o situație alarmantă din cauza vremii extreme care a lovit țara în ultimele 48 de ore. Furtuni violente și incendii de vegetație au dus la pierderea vieții a cel puțin șapte persoane, provocând pagube materiale semnificative și sute de evacuări din zonele afectate.

Incendiile de vegetație s-au dovedit a fi deosebit de distructive în regiunea Sicilia, unde trei persoane și-au pierdut viața, iar în timpul furtunilor puternice care au afectat nordul Italiei, patru persoane au fost răpuse de forța naturii.

Nordul Italiei a fost afectat de ploi torențiale și grindină, care au inundat străzile și au provocat prăbușirea mai multor copaci, inclusiv pe mașinile parcate.

În contrast, sudul țării se confruntă cu un val de căldură extremă, cu temperaturi înregistrate la 47,6 grade Celsius în Catania, Sicilia.

Printre victime se numără și o fată de numai 16 ani, care participa la o tabără de cercetași în apropiere de Brescia. Un copac a căzut peste cortul ei în timpul furtunii și a ucis-o.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un alt incident tragic s-a petrecut în localitatea Lissone, la nord de Milano, unde o femeie în vârstă de 58 de ani și-a pierdut viața după ce a fost lovită de un copac căzut. Doi tineri, ambii în vârstă de 19 ani, au decedat la Varese după ce s-au izbit cu mașina de un copac din cauza acvaplanării.

Incendiile devastatoare din Sicilia l-au determinat pe președintele regional al insulei, Renato Schifani, să solicite guvernului declararea stării de urgență pentru a face față situației critice. Aeroportul din Palermo a fost temporar închis marți din cauza unui incendiu de vegetație din imediata apropiere.

Sute de familii au fost evacuate. O femeie de 88 de ani a murit în San Martino della Scale deoarece ambulanța de la 118, din cauza incendiilor, nu a putut ajunge să o salveze. Alte două cadavre au fost găsite carbonizate la Cinisi.

Departamentul de Protecție Civilă din Italia a raportat incendii extinse în sudul țării și a cerut sprijin aerian pentru a stinge nouă incidente în Sicilia, nouă în Calabria și unul în Sardinia.

Ministrul Protecției Civile, Nello Musumeci, a subliniat gravitatea situației, numind-o una dintre cele mai complicate zile din ultimele decenii pentru Italia. Într-o postare pe Facebook, el a adăugat că schimbările climatice cere o atitudine colectivă și implicare pentru gestionarea și protejarea țării.

În fața acestor evenimente dramatice, autoritățile și comunitatea sunt chemate să acționeze rapid și responsabil pentru a minimiza daunele și a sprijini victimele.