Centru de informare si sprijin pentru românii din sudul Siciliei

Asociația „Santa Melania Romana” ONLUS cu sediul în Ragusa (Sicilia), a demarat un proiect ce vine în sprijinul miilor de români rezidenți pe teritoriul Siciliei și mai ales în sudul acesteia.

Astfel, cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni a fost deschis în localitatea Vittoria, în Via del Tennis nr. 23, Centrul de informare si sprijin pentru românii din sudul Siciliei.

Conaționalii noștri vor fi sprijiniți si consiliați juridic atât de un avocat italian (av. Gianluca di Raimondo, baroul Ragusa) – pentru cei care au probleme pe teritoriul Italiei, cât și de un avocat român (av. Simona Marciuc, baroul Iasi) pentru cei cu probleme în România. De asemenea, pentru a veni în sprijinul românilor, avem alături de noi o întreaga echipă cu competențe în:

  • securitate și sănătate în muncă (inspector Angeli Iozzia);
  • asistență pentru cetățean – ISEE, maternità, bonus bebe, assegno al nucleo familiare etc. (ragioniere-Donzelli Vincenzo);
  • consiliere asigurativă și accidente rutiere (Perticone Francesco, administrator Project Finance srl. Niscemi).

Totodată colaborăm cu Fundația „Il buon samaritano” pentru a oferi adăpost și sprijin familiilor aflate în dificultate. În plus, ne ocupăm de pregătirea actelor și programări online către Consulatul României la Catania, informații repatriere, asistență pentru obtinerea de rezidență, medic de familie etc. asistență psihologică si mediere în instituții (școli, spitale etc).

Joi, 28 noiembrie, începând cu orele 17.00, în incinta Bisericii Spirito Santo din Vittoria va avea loc o întâlnire cu partenerii acestui proiect, având ca oaspete pe domnul Ioan Iacob, consul în cadrul Consulatul României la Catania. La această întâlnire așteptăm cu drag pe toți românii care doresc mai multe informații sau care au nevoie de asistență.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Numărul de telefon (0039)353 337 12 65 este pus la dispoziție pentru urgențe, putând fi apelat în orice moment.

Asociația nu are afiliere politica iar toate serviciile oferite sunt gratuite.

Pancu Dana Andreea, vicepreședintele Asociației „Santa Melania Romana”, Ragusa.